Konec Evy Burešové a Roberta Urbana v ZOO! Ztratí seriál své věrné diváky?

Konec Evy Burešové a Roberta Urbana v ZOO! Ztratí seriál své věrné diváky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V poslední době se v médiích i na sociálních sítích stále častěji objevují zprávy, že dvě hlavní hvězdy ZOO – Eva Burešová a Robert Urban – s vystupováním v seriálu končí. Dokáže ZOO odchod těchto herců ustát? A jaká budoucnost seriál čeká?

Největším tahákem seriálu ZOO bylo před začátkem jeho vysílání zejména herecké obsazení. To se ze značné části skládalo z herců a hereček nedávno ukončeného seriálu Slunečná, který podobně jako show z prostředí zoologické zahrady produkovala TV Prima. 

Mezi hlavní role nového seriálu se tak dostala také Eva Burešová, která excelovala právě ve Slunečné. Eva je na televizní scéně posledních let prakticky stálicí a s nadsázkou lze říci, že pravidelný divák nikdy netuší, na které stanici či z které reklamy na něj její obličej vyskočí. Snad i díky tomu se jí podařilo získat v novém seriálu TV Prima tak významnou hereckou roli. Burešová v ZOO hraje postavu Viky Janečkové, která si během první série vytvoří i své alter ego, dvojče Alex, a společnými silami pak tyto dvě ženy v jednom těle postupně zamotávají mezilidskými vztahy jednotlivých postav v seriálu. 

Robert Urban končí v ZOO, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Jako mužský protagonista byl zvolen Robert Urban, pro kterého je seriál ZOO na stanici TV Prima zároveň jeho premiérou. Dříve si zahrál například v Ordinaci v růžové zahradě 2 z produkce TV Nova či v historickém seriálu První republika, který odvysílala Česká televize. Nyní se tedy Robert rozhodl dobýt také srdce diváků Primy, a to v roli soudce Petra Kříže, který se v průběhu první řady ZOO sblíží právě s Viky v podání Evy Burešové.

Společně pak postavy Petra a Viky tvoří ústřední dvojici, jejíž osudy v průběhu seriálu sledujeme. Jejich komplikovaný vztah je předmětem neustálých rozkolů či smírů, a diváci tak s napětím očekávají, zdali tyto dvě postavy skončí spolu, nebo se jejich životní cesty nadobro rozejdou.

Právě Burešová a Urban se však v nadcházejících dílech seriálu budou objevovat spíše méně často a hovoří se také o tom, že by měli z děje vypadnout úplně. Zatímco Eva Burešová v průběhu letošního roku potvrdila domněnky o těhotenství a později přivítala na svět svého nového potomka, jehož výchově se hodlá v nadcházejících měsících intenzivně věnovat, Robert Urban médiím sdělil, že jej tvůrci seriálu kontaktovali s tím, že má již veškeré plánované scény dotočeny. 

Děj seriálu přitom ani v nejmenším nenaznačuje, že by se dějová linka Petra a Viky/Alex blížila uzavření či alespoň vyvrcholení. Zůstává tedy otázkou, jak mají scenáristé v plánu obě postavy ze ZOO odstranit. 

Stejně tak visí otazník také nad celkovou budoucností seriálu. Zatímco Eva Burešová sloužila jako hlavní tahák zejména při startu vysílání, Roberta Urbana si v průběhu první řady oblíbily řady fanynek, a stal se tak lákadlem zejména ženské části publika. Dočkáme se nyní nových tváří, které budou reprezentovat seriál ZOO? Nebo se více rozvinou některé dějové linky stávajících postav, například Aničky a Adama? Nebo se snad jedná o pouhou mediální mystifikaci a Burešová s Urbanem ze seriálu vůbec neodejdou? Odpovědi na tyto a další otázky nám snad přinesou nové díly ZOO.