Co všechno čeká na nové vikingské bojovníky v novém seriálu Vikingové: Valhalla

Co všechno čeká na nové vikingské bojovníky v novém seriálu Vikingové: Valhalla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Anglii umírá král a v poslední etapě svého života se rozhodl zatočit s Vikingy, které trochu nedobrovolně musel ve své zemi trpět. Nařizuje zmasakrovat každého Skandinávce, který bude v Anglii dopaden.

 

 Zdroj: Instagram

Ačkoliv měl původně Leif jiné plány, brzy se přizpůsobí Haroldovým cílům a bude se chtít vrátit s bojovníky do Anglie, odkud před králem lidé z jejich národa hromadně utíkali.

Někomu se možná nebude líbit, že nově vzniklá skupina postav (Freydis, Leif a Harald) nebude od samého začátku fungovat společně, ale Freydis plně přijme oddanost svým pohanským bohům, zatímco Harald a Leif poputují do Anglie.

Oddanost Freydis pohanským bohům bude v kontrastu s Vikingy, kteří přijali křesťanství a hodlají zabíjet, drancovat a znásilňovat ve jménu Krista. A to vše i přesto, že seriál používá aspekty nadpřirozena a vytváří iluze o skutečné existenci pohanských bohů prostřednictvím prorockých věštců, které by Vikingové neměli přehlížet.

Jak tvůrci slibují, náboženský dialog je zdaleka nejzajímavějším aspektem Vikings: Valhalla. Každá postava má výrazně odlišný úhel pohledu na své náboženství a na to, jak by měla uctívat tradice svého národa. 

Valhalla tráví svou první sezónu z velké části vytvářením konfliktů a představením postav. Směrem ke konci se to klikatí, ale v poslední epizodě se sezóna zdá být jen prvním článkem dlouhého příběhu.

 Divák bude mít chuť pokračovat ve sledování osudů Freadis a Haralda a chce následovat Leifa tam, kam ho zavane vítr.

Rozdíl mezi seriály bude ale poznat okamžitě. Zatímco původní Vikingové měli ve své první sezóně opravdu jen hrstku zajímavých postav, každá z vedlejších postav nového seriálu je zajímavá a hodně složitá a bude vyzývat k hlubšímu prozkoumání.

Emma z Normandie (Laura Berlin) má vazby na starého známého Rolla a její nejisté spojenectví s Earlem Godwinem (David Oakes) a králem Canutem (Bradley Freegard) nemusí být nejšťastnější volbou. Zajímavý bude i Haraldův vztah s jeho nevlastním bratrem Olafem (Jóhannes Haukur Jóhannesson), ze kterého by šla udělat rovnou celá série. Role Caroline Hendersonové jako Jarla Haakona je výrazná, ale i tato dějová linka by si zasloužila více prostoru. Ačkoli je její pozice ženy s tmavou pletí v čele kulturně rozmanitého Kattegatu vzrušující, její postava si zaslouží být víc než jen průvodce Freydis.

Diváka může v nové sérii poněkud obtěžovat řešení nepodstatných detailů a také častá změna prostředí. Není snadné se hned zorientovat, jestli jsou postavy v norském lese nebo někde za Londýnem.

Jako celek je Valhalla slibná a nabízí vzrušující novou várku postav, které mohou být stejně oblíbené jako původní parta vikingských bojovníků.

Prvních šest (z dvanácti) epizod, které viděli pozvaní novináři, jsou nabité akcí a představí i jednu velkolepou akční sekvenci, která zahrnuje Vikingy útočící na Londýn.

A jak už to bývá, do světa se dostávají první zajímavosti z natáčení. Pokud vás zaujme postava Leifa Eriksson, pak vás třeba bude zajímat, že si Sam Corlett navrhl sám pro svou postavu tetování a třeba také to, že jako přísný vegan měl specifické požadavky na kostýmy, které v sérii oblékl.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.netflix.com