Seriál Poslední království bude bavit nejen muže, ale rozhodně také ženy

Seriál Poslední království bude bavit nejen muže, ale rozhodně také ženy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento historický seriál je jedním z největších pokladů, které můžete najít na Netflixu. Pojednává o litých bojích mezi Sasy a Vikingy. Jak tento boj dopadne a kdo vás dostane svým hereckým výkonem?

V dávných dobách, kdy Sasové bránili svou zemi proti Vikingům, se narodil Uthred. Saské dítě, které vychovali Vykingové. Díky tomu celou dobu bojuje hlavně sám se sebou, neví totiž, na čí stranu se v boji vlastně přiklonit. Často nevolí nejlepší řešení, ale pouze menší zlo. Díky své rozpolcenosti se stane často nenáviděn.

Uthred, syn Uthredův

Uthred vyrůstal na statku se svým Saským otcem a starším bratrem. Oba však byli zabiti, a malý Uthred byl vzat do otroctví Dány. Brzo si však získal srdce dánského hraběte, který jej prohlásil za svého právoplatného syna. Uthred zde vyrůstal šťastně až do nečekané smrti celé skoro celé jeho nevlastní rodiny. Z tohoto zločinu byl obviněn, a zde také začala jeho pouť, kdy byl rozpolcen, ke komu vlastně patří.

Uthred byl milován i nenáviděn

Shodou mnoha náhod se upsal Alexandru Velikému do služby. Jeho úkolem bylo vést jeho armádu a porazit Dány. Snil totiž o sjednocené Anglii. Navzájem se tito dva muži sice nenáviděli, ale respektovali se. Alexandr Veliký byl velmi mazaný muž, který stavěl Uthredovi do cesty mnoho překážek a nemilých rozhodnutí. Uthred často díky tomu musel stát na straně, kde vůbec nechtěl být. Jeho osud nebyl jednoduchý, a mnohdy pro záchranu svých blízkých je musel nejdříve zradit.

Nechte se pohltit příběhem, kde hlavní hrdina bojuje s tím, kým vlastně je

Celý seriál je vyprávěn právě z pohledu Uthreda, který byl osudem zkoušen snad nejvíce ze všech. Mnohdy vás jeho rozhodnutí budou mrzet za něj, ale někdy si řeknete, proč udělal tak pošetilou věc. Děj vás vtáhne natolik do sebe, že jej budete prožívat zároveň s Uthredem. Celkem už byly natočeny čtyři série, které jsou napínavé od začátku do konce. A jeden díl za večer vám rozhodně nebude stačit vidět.

Herecké obsazení vás potěší

Toto historické drama bylo natočeno podle stejnojmenného románu. V hlavních rolích si zahráli například Alexander Dreymon, Eliza Butterworth, Ian Hart, David Dawson a mnoho dalších. Přestože děj filmu se odehrává ve starodávné Anglii, většina natáčení proběhla v Budapešti. Scenérie v seriálu jsou krásné a tvůrci si dali také velkou práci s vytvořením opravdu věrohodných kostýmů.

Celý seriál vás vtáhne do děje

Seriál má na ČSFD celých 84 %, což jej řadí k těm více úspěšným - a není se čemu divit. Sami diváci jej hodnotí jako velmi dobře zpracovaný seriál poslední doby.  Objevují se i komentáře, kde se diváci přiznávají, že se na celou první řadu, která má 8 dílů, podívali na jeden zátah. Seriál je perfektní od scénáře, přes obsazení, až po kameru. Není však vhodný pro děti, protože některé scény z filmu jsou velmi brutálně natočeny.

Nenechte si ujít tento poutavý příběh, který vás někdy pobaví, jindy rozpláče. Je zde dost bojových scén pro muže, ale také romantiky pro ženy.