Seriál Einstein – Případy nesnesitelného génia: A zločinci mají utrum

Seriál Einstein – Případy nesnesitelného génia: A zločinci mají utrum
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herce Vojtu Kotka není třeba představovat a jeho filmy ze začátku kariéry Snowboarďáci (2004) a Rafťáci (2006) patří k oblíbeným reprízovaným pořadům, na které se televizní diváci vždy rádi podívají a hlášky z filmů už zlidověly. Vojta nám ale z rošťáka už vyrostl a hlavně zmužněl.

Nový seriál televize Prima si dal na čas a první epizodu sledovalo téměř milion lidí, což na seriálovou tvorbu není vůbec špatné. Sám Vojta Kotek, který hraje hlavní roli 33letého Filipa Koeninga, se na roli velice tvrdě připravil na fyzické kondici pracoval tak důkladně, že shodil 17 kg. Dřina se vyplatila, i náročnější sekvence natáčení zvládl bez kaskadéra.

Dějová linka

Profesor Filip Koening, je údajným prapravnukem Alberta Einsteina. Filip trpí dědičnou Huntingtonovou chorobou (což je neurodegenerativní genetické onemocnění, které postupně poškozuje nervové tkáně), proto žije svůj život naplno. Moc času mu nezbývá a lékaři mu dávají maximálně 7 let života. Mladý muž se pokusí během jedné lékařské prohlídky ukrást z ordinace léky, které by mu mohly alespoň na čas degenerativní proces nemoci zastavit, ale je chycený při činu a je zatčený a uvězněný.

Ve věznici se připlete k vyšetřování vraždy a s překvapivým zaujetím začne rozplétat složitý případ. To upoutá pozornost policistů, kteří vytuší profesorův potenciál a nabídnou mu spolupráci, díky které nebude muset být ve vězení. Tak se Filip se svým geniálním uvažováním stává nepostradatelným členem vyšetřování zapeklitých případů, i když z takové vynucené spolupráce moc radost nemá.

Další zajímavosti

V seriálu si také zahraje Anna Polívková v roli vrchní komisařky na oddělení vražd, Pavel Zedníček v roli vrchního komisaře a pohledná Eva Josefíková jako komisařka a analytička na oddělení vražd. V další roli se můžete těšit na Veroniku Freimanovou, která se s Vojtou Kotkem při natáčení nepotkala poprvé a hrála mu v minulosti filmovou mámu.

Všech 8 dílů režíroval Vojtěch Moravec.

Původně se měl seriál na televizní obrazovky dostat loni v březnu, ale kvůli mimořádným opatření kvůli pandemii bylo vysílání odloženo na podzim, avšak v podzimnímu programu se seriál neobjevil. V září 2020 Prima umožnila divákům hlasovat, zda chtějí nasadit do vysílání seriál Polda nebo Einstein – Případy nesnesitelného génia. Diváci rozhodli ve prospěch 4. řady kriminálního seriálu Polda s Davidem Matáskem. Prima poté uvedla, že 4. října večer zveřejní první díl „Kinetika“ na svém webu zdarma a bez reklam. Další díly si diváci mohli vypůjčit za 39 Kč ve Videopůjčovně. Seriál se tak dostal k divákům až 8. května letošního roku a bude se pravidelně vysílat až do 26. června, kdy bude poslední díl.

Zdroj: