Nový seriál Chlap už od 10. března: Tomáš Maštalír jako lékařská kapacita, které se ve vteřině změní život

Nový seriál Chlap už od 10. března: Tomáš Maštalír jako lékařská kapacita, které se ve vteřině změní život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tomáš Maštalír vytvořil zajímavou a trochu netradiční roli doktora Ondřeje Franka, který byl úspěšný ve své kariéře a pracoval jako primář oddělení, které se specializuje na diagnostiku v prestižní Nemocnici Centrum. Není nejsympatičtější člověk na světě, měl ale pověst kapacity ve svém oboru.

Jako doktor byl vždy spolehlivý, bezchybný a striktně racionální. Ve své profesi znal svou cenu, a to také ovlivnilo jeho charakter. V jeho úspěšném životě však zasáhl osud a vše bylo najednou jinak. Mohl zemřít, ale jako zázrakem přežil. Když se však probudil z kómatu, posledních dvanáct let života jako by neexistovalo. Frank se ocitá ve světě, který vůbec nezná. Musí postupně objevit a pochopit, co se stalo a jaký člověk vlastně je.

Jeho vzpomínky ze vzdálené minulosti jsou čerstvé, jako by se ty události staly včera. Jenže od té doby se vše změnilo, a to jak v nemocnici, tak v jeho soukromém životě.

Co o jeho postavě řekl Michal Reitner, ředitel vývoje obsahu:

Těší mě, že přicházíme se silnou mužskou postavou, která musí hledat to dobré v sobě. S příběhem, který je chytrý a stojí na straně lidí, kteří chtějí být oporou druhým. Hlavní postava příběhu. Ondřej Frank je muž, který ve všech svých životních rolích selhal. Proč v sobě musí najít chlapa, kterého před 12 lety ztratil?

Před lékaři smekám klobouk, říká Tomáš Maštalír

Seriál Chlap vznikl podle zahraničního formátu a vychází ze skutečného příběhu lékaře Pierdante Piccioniho, který pracoval jako primář v jedné specializované nemocnici na severu Itálie. Ten o svém životním příběhu napsal dva autobiografické romány Mínus dvanáct a První pomoc.

Po sérii projektů, které se v poslední době v televizi objevily a kde se v hlavních rolích představily silné ženské hrdinky, tak přichází opět mužská postava. Hrdina bude potřebovat velkou sílu, aby se dokázal postavit profesní a soukromé krizi, která ho v životě potkala. Sebevědomý lékař, který byl zvyklý na sílu své autority, bude muset ve svém životě najít hodnoty jako porozumění a přátelství.

Seriály, které jsou z lékařského prostředí, jsou divácky velmi oblíbené a Chlap se liší hlavně tím, že na technické stránce projektu pracovali odborníci z lékařského prostředí, aby specifické diagnózy byly reálné a divák se tak může i něco přiučit.

Ježková, Maštalír, Růžičková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Na koho se těšit

V nemocnici se objeví Andrea Růžičková v roli oddané doktorky a celoživotní obdivovatelky doktora Franka, Elizaveta Maxová jako stážistka, Jitka Ježková jako ředitelka nemocnice, kterou pojí s hlavním hrdinou více než profese, Jiří Dvořák jako vedoucí lékař na oddělení speciální diagnostiky, Jenovéfa Boková a Ivan Lupták jako lékaři.

Zdroje článku: