Seriál Anatomie života: Který profesionál se ujal náročného školení personálu nemocnice i režiséra?

Seriál Anatomie života: Který profesionál se ujal náročného školení personálu nemocnice i režiséra?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Samotný děj seriálu není tím jediným lákadlem pro jeho diváky. Své o tom vyprávěl jeden z jeho režisérů, Peter Magát. Projekt se snažil pojmout jako propojení života hlavních hrdinek s každodenními problémy skutečných lidí. Na pomoc si přizval i profesionální záchranářku a lektorku první pomoci.

Co bylo pro herce i režiséra nejtěžší na natáčení seriálu Anatomie života?

Záměrem režiséra Petera Magáta bylo vytvořit příběhy čtyř hlavních hrdinek, které odrážejí reálné situace, jež mohou v životě potkat každého z nás. Ať už je to postava matky samoživitelky nebo ženy, která chce kariérně růst, ale při zemi ji zároveň drží její role matky dvou dětí, anebo osud čtyřicátnice, která si uvědomuje, že jí v mnoha ohledech ujet vlak. 

Dalším, na čem si tvůrci seriálu dali záležet, bylo proniknout pod povrch náročné práce zdravotnického personálu v nemocnici a nabídnout divákům co nejrealističtější ztvárnění tohoto leckdy nedoceněného povolání. Proto se jak herci, tak samotný režisér ponořili do podrobného a velice obtížného studia pod taktovkou té nejpovolanější, záchranářky Ing. Zuzany Holečkové. 

Záchranářka Ing. Zuzana Holečková

Vystudovala zdravotnického záchranáře na Univerzitě v Pardubicích a od roku 2015 nastoupila pod křídla Zdravotnické záchranné služby v Hradci Králové. Nebylo to hned po škole. Nějaký čas pracovala ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové na Oddělení urgentní medicíny, aby načerpala potřebné zkušenosti, které poté zužitkovala při práci v terénu. Na záchranné službě obsáhne celkem tři pracovní pozice. Operátor linky 155, zdravotnický záchranář, a dokonce řidička sanitky. K práci záchranáře ji nepřivedly žádné rodinné geny, na tuto cestu se vydala z vlastního přesvědčení. Největším strašákem pro Zuzanu jsou výjezdy k dětským pacientům a k masivním dopravním nehodám, kdy ještě není na místě dostatek zdravotnických posádek. Fyzicky dokáže plnohodnotně zastat i práci mužských kolegů. Mimo to pořádá kurzy první pomoci pro laiky i odbornou veřejnost a je zakladatelkou projektu Neboj se pomoci a certifikovanou lektorkou společnosti Schola Medica. Jejím snem do budoucna je dostat se k letecké záchranné službě.