Sabina Laurinová v seriálu ZOO alespoň na chvíli dostala větší prostor. Jako matka unesené Sid si vedla dobře

Sabina Laurinová v seriálu ZOO alespoň na chvíli dostala větší prostor. Jako matka unesené Sid si vedla dobře
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velice zajímavě se tvůrcům seriálu podařilo vykreslit chování matky Sid v období únosu. Jindy tichá Alice, která přežívá pod dominantní nadvládou hlavy klanu, kterou je babička Sidonie, se rozhodla selským rozumem vsadit na pomoc Adama, a tak jako jediná uvažovala přirozeně a prakticky.

O únosu dcery se dozvěděla až se zpožděním a vlastně náhodou. Naprosto nepochopitelně si nechával seriálový otec Eduard Novotný celou věc s únosem pro sebe. Přitom jeho žena Alice je daleko praktičtější a zřejmě i silnější. Jenže Alice už si zvykla, že je lepší se raději držet ve stínu, něž provokovat Sidonii.

Když však zjistila, že jde o její milovanou dcerušku Sid, která je už několik dní v zajetí, nehodlala jen nečinně přihlížet, co její opatrný manžel vymyslí. A rozhodně jí bylo jedno, co si o celé věci myslí panovačná Sidonie.

Alice instinktivně vycítila, že Adam je ochotný riskovat pro Sid víc než placený vyjednavač. Měl také jednu velkou výhodu, znal lidi ze ZOO a dokázal vytipovat, kdo by takovou věc, jako je únos, mohl zorganizovat. Jediný Adam také od začátku věděl, že byla Sid unesená z jiného důvodu než pro výkupné a že je to pro ni mnohem více nebezpečné. Alice zkrátka vsadila na dobrou kartu.

K natáčení těchto emotivních scén se vyjádřila i samotná herečka Sabina Laurinová.

 „To je ten nejhorší stav, který může matka zažít. Hrůza nezná hranic, a pokud se najde člověk, který vám nabídne pomoc, neváháte. Stejně tak to má Alice a já ji v tom chápu,“ prozrazuje Sabina Laurinová, jak se jí točily scény s únosem, ve které Alice žádá Adama alias Šimona Bilinu o pomoc.

Záběr z vyjednávání s únosci, zdroj: FTV Prima

Těžké časy pro Sid ovšem neskončily návratem domů. Už druhý den Sid zjišťuje, že je sice vysvobozená ze sklepa, ale ne z vězení. Rodiče se o ni bojí tak moc, že ji nespustí z očí. To samozřejmě vyústí v trapné, ale i humorné situace, kdy třeba Adam zve Sid do kina a ta přiznává, že by musela vzít matku.

 „Ve chvíli, kdy Adam požádá Sid o rande v kině, okamžitě se tam objeví máma. Je to pro ni trochu komplikace, ale co? Já bych se Sabinou do kina klidně šla, i s mojí mámou. Žádný problém. Máme spolu hezký vztah, jen bych doufala, že by si nesedla mezi nás,“ směje se Michaela Pecháčková, která je moc ráda, že se její linka s rodiči opět rozjela.

A co bude dál

Vypadá to, že vztah Sid a Adama nebude úplně snadný. Velkou překážkou na jejich cestičce bude Sidonie. Bude zajímavé sledovat, jak se k celé situaci Alice postaví. Bude na straně dcery a jejího přítele, který ji jednak dokázal jako první najít, a navíc je Alici sympatický jako člověk? Vzepře se autoritativní Sidonii a přesvědčí ji, že se mýlí?

Možná se rozhodne jen zpovzdálí přihlížet a nezasahovat. Roky v rodině Novotných ji už naučily, že je lepší se do sporů nepouštět. Právě to by mohlo vyústit v ohlášený odjezd Adama pracovně do zahraničí, aby tak Sid ztratil z očí a nemusel v sobě vést vnitřní boj, zda má šanci mladý vztah s dívkou z bohaté rodiny udržet a zda mu to za tu námahu vůbec stojí.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský článek