S tebou mě baví svět: odhalíme chyby, kterých jste si (ne)všimli

S tebou mě baví svět: odhalíme chyby, kterých jste si (ne)všimli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodinná komedie režisérky Marie Poledňákové z roku 1982, která popisuje každoroční pánskou jízdu tří otců, kteří fungují jako mateřská škola v přírodě. Některé výchovné metody jsou docela svérázné, ale vyvolávají u diváků úsměvné reakce. Jakých chyb se štáb během natáčení dopustil?

Špatně zamaskovaná sádra

Sádru malé Dášenky nedokázali tvůrci dobře zakamuflovat. Více než dva měsíce se snažili o její zamaskování, ale moc se jim to nepodařilo, jelikož v cukrárně má ručku dvojnásobnou, na horách jí rukavice divně visí z ruky a během cesty na sjezdovku diváci sádru mohou dokonce i vidět.

Čtěte také: Filmové chyby v legendární ruské pohádce Mrazík. Jestlipak jste si jich všimli

Pozměněné počasí

Střihači jednu scénu nesestříhali tak, jak by si představovali. Tatínkové si vybírají děti do týmů psích spřežení, během prvního vybírání Pepy s Pepínem sněží, v dalším záběru s Albertem už po sněhu není ani památky.

Čtěte také: Filmové chyby v nejoblíbenějších českých pohádkách aneb i mistr tesař se někdy utne

Loďka na laně

Když Albert (Julius Satinský) s dětmi sjíždí zasněžený kopec na člunu okolo Pepína a Kačenky, mohou si diváci povšimnout, jak je zadní část loďky z bezpečnostních důvodů přivázaná na lano.

Čtěte také: Filmové chyby v poetickém filmu Postřižiny. Na co si při natáčení filmaři nedali pozor

Uspořádané noty

Když jde Michal (Václav Postránecký) v nahrávacím studiu k oknu, noty na stole jsou zmateně rozházené. Když jde stejnou cestou zpátky, noty jsou hezky srovnané do dvou řad.

Čtěte také: Filmové chyby: Vesničko má středisková, dokonalá nedokonalá komedie

Zajímavost o alkoholu

„Prohledávala dětem batůžky a kapsičky a sahala jim do podpaždí, jestli tam nemají pro nás nějaký placatky,“ řekl Postránecký. „Říkala: Jak to děláte, když řeknu stop, poslední záběr, konec, tak vy jste během pěti minut úplně nalitý. Jak to děláte? My jsme v tomto ohledu byli spojeni s horskou službou. Takže měli takové trubičky a stačilo se jen zezadu přiblížit k horské službě a nasát,“ prozradil herec po několika letech s úsměvem na rtech.

 
 
 

Čtěte také: Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo