S Pohlreichem opět o vaření: Zvládnete to tak dobře jako profesionální kuchař?

S Pohlreichem opět o vaření: Zvládnete to tak dobře jako profesionální kuchař?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nová kuchařská show „Jak to bylo, šéfe?“ se blíží, a pokud nevíte, co uvařit o víkendu rodince, poradíme vám, jaké suroviny by vám doma neměly chybět, abyste si mohli vyzkoušet nové recepty, které Zdeněk Pohlreich televizním divákům představí.

Pokud sledujete alespoň občas televizní pořad Prostřeno, tak už jste si mohli všimnout, že se za kuchaře vydává kdekdo a před kameru se nestydí postavit i lidé, kteří neumí ani pokrájet cibuli nebo uvařit vývar.

V době, kdy se na nás hrnou kulinářské pořady ze všech stran, nějaké základní znalosti musí pochytit úplně každý. A proč se nepřiučit rovnou od kuchařů, kteří už svým vařením ukázali, že umí uspokojit i ty nejvybranější jazýčky?

Zdeněk Pohlreich zavzpomíná na natáčení třetí a čtvrté řady své kuchařské show Ano, šéfe! a odhalí zajímavosti z kuchyní, které během natáčení navštívil.

Nově potom nabídne zajímavé a nevšední recepty, které si můžete podle šéfkuchařů uvařit. Spolu s kamerami poznáme osm skvělých restaurací, které si určitě zaslouží pozornost. A pokud jsou pro některé z vás daleko, můžete si jídlo, kterým se chlubí, zkusit udělat doma. V pořadu budou i triky, které vám práci v kuchyni usnadní.

Dozvíte se, jak se na efektivní vaření dívá oblíbený kuchař a také co si myslí o restauracích, které si z jeho návštěvy s kamerou Ano, šéfe! udělali mega velkou reklamu. Rozhodila ho některá?

 „Dnes vám představím člověka, který by se mohl prsit stejně jako borec z minulosti, ale nedělá to, což je jeden z důvodů, proč jsme tady. Honza Všetečka vypadá nenápadně, ale absolvoval světovou soutěž kuchařů, takovou naši profesní olympiádu. A já ho zničehonic potkám tady, na nábřeží U Kalendů,“ představuje Pohlreich šikovného kuchaře.

Těšit se tedy můžete na Honzu Všetečku, za kterým zamíří kamery nového pořadu. Ten se vrátil z ciziny kvůli rodině. Pohlreich také zavzpomíná na restauraci U Štěpána, kam se po návštěvě televizního štábu začaly hrnout doslova davy lidí. Vydržela hospodě sláva?

A pokud si chcete udělat nedělní oběd ve velkém stylu, vybrat si můžete hned ze tří jídel.

Zdroj: FTV Prima

Připravovat se bude hovězí tatarák s topinkou, kapří filet s omáčkou z bezu a květákovými růžičkami, a nakonec vepřový jazyk s pečenou mrkví a smetanovým křenem.

Doma by vám tedy pro vaření neměly chybět tyto suroviny:

Na tatarák si obstarejte od řezníka hovězí – vrchní šál, sůl, pepř, citronovou kůru a slunečnicový olej (nejlépe panenský). Nezapomeňte na chleba na topinky. K těm budete potřebovat česnek, šalotku, uzený morek a listovou petrželku.

Na přípravu pečeného kapra budete potřebovat kapra naloženého v nálevu a celou řadu surovin: květák, listový špenát, černý bez naložený na kyselo, syrovátku, med, máslo, citron, česnek a tymián. Na nálev na naložení ryby potřebujete: badyán, pepř, fenykl, celou skořici, koriandr, cukr, sůl a vodu.

K přípravě třetího jídla potřebujete vepřový jazyk, sádlo, česnek, cibuli, divoké koření, sůl rozmarýn a tymián. Na mrkvovou omáčku: fresh z mrkve, přepuštěné máslo a citron. Pro smetanový křen potřebujete: křen, smetanu 35 %, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Na omáčku na jazyk budete potřebovat: demi glace (hovězí bujón), šalotka, bílé víno, česnek, tymián, sušené růže a miso pastu.

Vařit a dopřát si nový gastronomický zážitek můžete v pátek pozdě večer a v neděli dopoledne na TV Prima.

Zdeněk Pohlreich, zdroj: Pavel Gwužď /Nextfoto
Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský článek