S krimi seriály se roztrhl pytel, točilo se na Slapech a na spadnutí je natáčení u moře v Chorvatsku

S krimi seriály se roztrhl pytel, točilo se na Slapech a na spadnutí je natáčení u moře v Chorvatsku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V mořských vlnách Chorvatska se divákům představí Matěj Hádek v nové minisérii Na vlnách Jadranu. V plánu je natočení šesti epizod o práci pobřežní policie. Možná diváci přivítají nahlédnutí do práce chorvatského policejního týmu, který bude mít dvě posily z řad českých policistů.

Seriál se plánoval už před několika lety, ale plány změnil koronavirus a také změny požadavků ze strany chorvatského koproducenta. Seriál bude volně navazovat na nový seriál Pod hladinou, který se v nejbližší době objeví na nové platformě televize Prima.

Oba seriály spojuje hlavní hrdina Honza Zach v podání oblíbeného Matěje Hádka. Práce českých policistů v Chorvatsku vyplynula hlavně z velkého počtu českých turistů, kteří vyráží k moři právě do Chorvatska. Hádkovi bude dělat v zahraničí na ostrově Brač společnost neokoukaná slovenská kráska Natalia Germani, což je změna oproti seriálu Pod hladinou, kde diváci v hlavní ženské roli uvidí Sandru Novákovou.

Hlavním koproducentem seriálu Na vlnách Jadranu je slovenská TV JOJ, a proto dostala příležitost třicetiletá rodačka z Nitry, která patří na Slovensku k oblíbeným seriálovým herečkám. Natalia žije v Bratislavě a tvrdí o sobě, že je temperamentní a neposedná. Nemá ráda stereotyp, a právě proto se rozhodla pro herectví, kde si může vyzkoušet různé charaktery.

Pro fyzicky náročné natáčení má podle magazínu Diva dobrou průpravu. V minulosti kromě dramatického kroužku sportovala a celých devět let se s úspěchem věnovala sportovnímu aerobiku, ve kterém získala i cenné tituly.

Pod hladinou

Seriál, který se na obrazovkách objeví na jaře, se natáčel loni od května v okolí Slapské přehrady a nechá diváka nahlédnout do prostředí potápěčů z poříční policie. Herce při natáčení doprovázeli profesionální potápěči. S Matějem Hádkem se do potápěčské výstroje oblékal i Filip Tomsa a Marek Adamczyk.

Matěj Hádek si jako nadpraporčík Jan Zach vyzkoušel potápění do úplné tmy a musel se naučit řídit motorový člun, což se mu podle magazínu Prima ženy hodně zalíbilo.

Sandra Nováková v roli podporučíka Alice Jiráskové se potápět nemusela. Sandra svým hereckým kolegům nezáviděla, protože je zimomřivá a potápění do studené vody v přehradě si ráda odpustila. Její postava kriminalistky byla pro herečku hodně zajímavá, protože to bylo poprvé, co si zahrála policistku.

Seriál se bude zabývat rozplétáním případů poříční policie, ale prostor dostanou i osobní vztahy postav. Herecké obsazení doplnili Šárka Vaculíková, Václav Vydra, Igor Chmela, Jana Stryková, Petr Lněnička a další.

Zdroje článku: