Rychle a zběsile. Pamatujete si ještě na 1. díl?

Rychle a zběsile. Pamatujete si ještě na 1. díl?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skvostná a rychlá auta a hvězdné herecké obsazení. To je série filmů Rychle a zběsile. V roce 2025 by se měl natáčet již 10. díl. Vzpomenete si ještě na ten první, který v příštím roce oslaví 20 let?

V hlavní roli Vin Diesel a Paul Walker

První díl se stal důvodem pro ty následující. Měl velký úspěch zejména pro milovníky rychlých tuningových aut. V prvním díle vidíme dnes již stará auta, která se i v té době upravovala na normálních silnicích. Vin Diesel alias Dominic Toretto ovlivnil mnohé nejen české řidiče, kteří chtěli mít auto, jako parta s rodiny Torettů. Tehdy to byly úpravy, které si lidé dělali doma, tzv. „na koleni“, a ani finančně to nebylo tolik náročné jako teď.

Z policajta se stane grázl

V prvním dílu Rychle a zběsile se setkáváme s policistou Brianem a Dominicem, který není zrovna slušný člověk, ale za svou rodinu by položil život. Brian dostává za úkol dostat se do Torretova gangu tak, aby na něj nikdo nepřišel a policie ho následně mohla zatknout.

Brianovi se v Dominicově rodině zalíbí, navíc se zamiluje do jeho sestry, kterou nechce opustit. Vymění tak život policisty za život v Dominicově týmu - a na konci filmu jej nechá ujet, aby ho policie nechytila.            

Každý následující díl byl divácky velmi úspěšný   

Jedničkou to začalo, ale jestli to bude desátým dílem končit, těžko říct. Všechny díly byly divácky velmi úspěšné. Někteří dávají přednost těm novějším, jiní mají radši starší. Nepochybně se na úspěchu podepsaly hvězdy v hlavních rolích, v čele s okouzlujícím Vinem Dieslem. Natáčení poznamenala nešťastná smrt Paula Walkera v roce 2013, když zahynul při automobilové nehodě. Celý tým jeho smrt neodradila od natáčení, právě naopak a tak se budeme těšit na další akční scény se skvělými herci i auty.

Který díl máte nejraději vy?