Ryan Gosling odmítl hrát v Padesáti odstínech šedi

Ryan Gosling odmítl hrát v Padesáti odstínech šedi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento charismatický kanadský herec už jako pubertální jinoch věděl, čím chce být. Jeho sen stát se hercem mu vyšel. Není divu, když disponuje přirozeným hereckým talentem a vzhledem, jímž si získal srdce mnoha filmových diváků po celém světě.

Kabaretem to začalo

Svou hereckou kariéru Ryan Gosling začal kabaretem The Mickey Mouse Club. Zde spolupracoval s takovými jmény, jako je Britney Spears, Christina Aguilera nebo Justin Timberlake. Poté rozšířil pole své herecké působnosti na televizní seriály – Kung Fu: Legenda pokračuje či Mladý Herkules. První filmové role ve filmech Frankenstein a já (1996) a Vzpomínka na Titány (2000) ho uvedly do světa filmu, kde krok po krůčku začal budovat svoji kariéru.

Zápisník jedné lásky

První velkou příležitostí opravdu ukázat, co v něm vězí, byl americký romantický snímek Zápisník jedné lásky z roku 2004, jenž byl velmi dobře přijat nejen diváky, ale také kritikou. Ryan Gosling se jím katapultoval do povědomí široké filmové veřejnosti a jeho hvězdná kariéra se začala ubírat tím správným směrem. Během natáčení začal dokonce chodit s představitelkou hlavní ženské role Rachel McAdams, přestože si na poprvé podle režiséra filmu příliš nesedli. Jejich vztah jim vydržel do roku 2007, kdy se pár rozešel.

La La Land

Cenu Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herec v komedii nebo muzikálu získal Ryan Gosling za film USA La La Land (2016). Zde ztvárnil roli jazzového klavíristy, kvůli níž se celé čtyři měsíce učil hrát na klavír, aby mohl podat věrohodný výkon. Při hře ho během filmování totiž nikdo nezastupoval. Nutno však podotknout, že Ryan Gosling má hudební nadání, protože bravurně ovládá hru na kytaru a zpívá.

Své role si vybírá

Kvůli filmu La La Land odmítl Ryan Gosling účinkování v americkém snímku Kráska a zvíře, což ale nebyla jediná role, které se dobrovolně vzdal, protože mu nevyhovovala. Nechtěl hrát ani Chrise Graye v Padesáti odstínech šedi.

Osobní život: Táta dvou dětí

Je ženatý s herečkou Evou Mendes, s ním má dvě malé dcerky. Seznámili se při natáčení amerického filmu Za borovicovým hájem. Jeho velkou vášní je jazz, má rád psy a líbí se mu balet, jemuž se dokonce v mládí věnoval. Společně se svým kamarádem Zachem Shieldsem založil kapelu Dead Man´s Bones. A spoluvlastní marockou restauraci v Hollywoodu.

Ryan Gosling je úspěšným filmovým hercem s dobře rozjetou kariérou. Na další jeho snímky se bezesporu fanoušci už těší.