Jak postihne rozhodnutí Anny pohodu rodiny?

Jak postihne rozhodnutí Anny pohodu rodiny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sid Anna Novotná je odhodlaná zříci se všeho luxusu, který jako dědička sklářského impéria může mít. Tak silná je její touha po osamostatnění a možnosti dělat to, co jí činí šťastnou. Co ale zbytek rodiny a jaké bude mít její rozhodnutí vliv na jejich životy?

Anička se vlivem okolností rozhodne říct babičce Sidonii o tom, že pracuje v ZOO a do zahraničí studovat nikdy neodletěla. Je jí proti srsti tahat neustále babičku za nos a nutit celou rodinu lhát. Anna má pocit, že upřímností si babičku získá a ta jí snad povolí v ZOO nadále zůstat. Jenže Sidonie nemíní ustoupit ani o píď ve svých názorech a okamžitě Anně přikáže dát v ZOO výpověď a odjet do Ameriky. Eduardovi nakáže, aby za Sid zaplatil „sponzorský dar“ a situaci tak vyřešil.

Jenže ani sama Sidonie neočekává, že tentokrát se Eduard nepostaví na její stranu, ale naopak na stranu Anny a podpoří ji v rozhodnutí v ZOO zůstat. Eduard se totiž ještě nedávno sám pokoušel Annu přimět k odletu do Ameriky, když ale zjistil, jak je tvrdohlavá v dosažení svého cíle, rozhodl se jí podpořit v plnění jejího snu.

Sidonie je rozlícená a hodlá si vyřídit účty jak s Annou, tak se svým synem Eduardem. Nejprve zkouší přimět ředitelku ZOO Roklovou, aby dala Anně výpověď. Ta to ale odmítá a Anny se jako platné zaměstnankyně zastane. Sidonie zuří a vyhrožuje odstavením ZOO od peněz sklárny. Od toho jí zrazuje Eduard, protože sklárna má se ZOO určité smlouvy a nebylo by rozumné je vypovědět.

Sidonie se tedy rozhodne potrestat alespoň Eduarda a odvolá ho z vedení jejich podniku. Bohužel i tato odplata se mine účinkem, protože Eduard bere své odvolání jako výhodu. Konečně má více času a rozhodne se věnovat věcem, na které neměl jako ředitel podniku nikdy pořádně čas. Firmu pomáhá Sidonii řídit místo něj Alice, ale Sidonie brzy zjistí, že její trest pro Eduarda škodí spíše jí samotné. Eduard navíc matku rozčiluje tím, že na společné večeři mluví o nabídce práce pro jinou firmu, kde mu nabídli pozici ředitele a Sidonii přeteče pohár trpělivosti.

Jak se nakonec Sidonie s Eduardem vypořádá a co situace udělá s rodinnou pohodou? Bude mít rozhodnutí Anny vliv i na Edu a Alici? A donutí postihy vůči rodině Aničku litovat svého rozhodnutí neodletět do Ameriky?

Zdroj článku:
  • Autorský text