Myslíte si, že jste už viděli všechny romantické filmy? Co si pustit klasiku z Francie?

Myslíte si, že jste už viděli všechny romantické filmy? Co si pustit klasiku z Francie?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal americké klasiky jako „Láska nebeská“, „Samotář v Seattlu“ anebo „Hříšný tanec“. To vše jsou romantické filmy z Ameriky, které si užívají velkou oblibu. Ale co se jednou podívat do kolébky romantických filmů, do Francie?

Půjč mi svou ruku (2006) – 65 %

Příběh se točí kolem Luise, šťastně svobodného 43letého mládence, který si najme sestru svého přítele, aby se vydávala za jeho nastávající nevěstu, jen aby uspokojil přání své rodiny. Má v plánu, aby ho v den svatby opustila přímo před oltářem – to by mu mohlo poskytnout pádný důvod se již nikdy neoženit. Ale samozřejmě, i ty nejlepší plány se mohou rychle pokazit, když do toho vstoupí láska.

Tento film s Alainem Chabatem a Charlotte Gainsbourgovou v hlavních rolích je nejen romantický, ale vážně zábavný, hlavně když se hlavní hrdina aktivně brání nevyhnutelným citům.

Vadí nevadí (2003) – 71 %

Marion Cotillardová a Guillaume Canet hrají role dvou kamarádů z dětství, kteří vyrostli a postupně se do sebe zamilovali – a to i když odjakživa říkali, že je spojuje pouze přátelství a žádné romantické city. Jejich krásný a rozmarný milostný příběh vás nejprve okouzlí, ale později i překvapí, až možná šokuje, když si budou navzájem pomáhat i v situacích, kdy riskují své vlastní životy a štěstí.

Hlavní přísadou pro úspěch tohoto filmu je herecký výkon dvojice v hlavních rolích. Ale i dokonalý scénář pomohl, proč byl tento film jedním z nejoblíbenějších ve Francii.

Lov na boháče (2006) – 66 %

V této romantické komedii hrají Audrey Tautouová zlatokopku Irène a Gad Elmaleh číšníka Jeana, kterého si Irène spletla s multimilionářem. Přes nečekané zvraty a vtipně veselé okolnosti se tito dva nakonec propracují do bláznivého románku, a to navzdory mnoha problemaitckým situacím.

Zdroje článku: