Rocky Balboa znovu v centru pozornosti. Jaké překvapení chystá Sylvester Stallone

Rocky Balboa znovu v centru pozornosti. Jaké překvapení chystá Sylvester Stallone
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sylvester Stallone zveřejnil na svém oficiálním profilu Instagramu snímek, který doslova pobláznil celou síť. Všestranně nadaný umělec se nemůže rozloučit s filmovou postavou, která mu změnila život, a tak začal pracovat na první sérii seriálu o Rockym, který by měl být prequelem k sérii filmů.

Novinky z Instagramu

Snímek, který doslova nadchl všechny fanoušky herce, totiž zobrazuje první stránku z připravovaného scénáře o slavném boxerovi, kterého stvořil, a nakonec i zahrál Stallone. Herec tomuto kultovnímu hrdinovi vděčí za tolik slávy, že se rozhodl mu věnovat další dílo, kde by se blíže zaměřil na jeho mládí a také na osudy dalších postav, které se ve filmové sérii objevily.

Na Instagramu herec zmiňuje:

"Začal jsem dnes ráno psát prequel série o Rockym. Deset epizod za sezónu by bylo ideálních, pro hluboké prozkoumání postavy a ukázání cesty mladého muže. Toto je jen malá část tvůrčího procesu, který mě vede k rozvoji projektu.“

Příspěvek už posbíral tisíce lajků, což jasně dává Silvestrovi signál, že Rocky Balboa je stále dobře prodejné zboží.

Vzpomínky na film Rocky

První film o úspěšném boxerovi s názvem Rocky je z roku 1976 a vznikl v režii Johna G. Avildsena, který vynesl Sylvestera Stallonea jako mezinárodní hvězdu. Tento film, který Silvestr napsal, učinil z tehdy málo známého herce hollywoodskou hvězdu a zařadil jej mezi nejslavnější osobnosti v historii kinematografie.

Film získal tři Oscary, včetně ceny za nejlepší film a nejlepší režii.
Díky svému výkonu a scénáři se Stallone stal třetím mužem v historii filmu, (po Charlie Chaplinovi a Orsonovi Wellesovi), který získal nominaci na Oscara za scénáristu i herce za stejný film.

Nápad na napsání scénáře přišel po sledování zápasu mezi Muhammadem Ali a Chuckem Wepnerem. Po zážitku ze zápasu mu trvalo pouhé 3 dny, než napsal scénář. Kultovní dílo bylo vyrobeno za pouhých 28 dní s rozpočtem 1,1 milionu dolarů, vydělalo v pokladně kin neuvěřitelných 225 milionů.
Mělo pět pokračování: Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V, Rocky Balboa a dva vedlejší filmy, Creed, u nás známý jako Rocky: Nová krev z roku 2015 a Creed II, Rocky: Nová výzva z roku 2018.

V roce 1998 jej Americký filmový institut umístil na sedmdesátém osmém místě v seznamu stovek nejlepších amerických filmů všech dob, přičemž na stejném seznamu aktualizovaném o deset let později se vyšplhal na padesáté sedmé místo.

V roce 2006 byl film vybrán k uchování v Národním filmovém registru Kongresové knihovny Spojených států.

Místo filmu seriál

Je proto pochopitelné, že Stallone k postavě Balboa stále tíhne. Již po vydání Creed II se zmínil, že chce pracovat na novém filmu o Rockym, ale zjevně se rozhodl změnit formát, protože seriál má v dnešní době na rozdíl od mnoha filmů jasnou budoucnost.