Robert Urban ze seriálu ZOO má dnes narozeniny

Robert Urban ze seriálu ZOO má dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Robert Urban, sympatický a pohledný herec původem z Ostravy, oslaví 30. července 2022 šestatřicáté narozeniny. V posledních letech se do povědomí diváků zapsal nejen díky působení v show Tvoje tvář má známý hlas, ale také jako Freddy Valenta z První republiky nebo soudce Petr Kříž ze seriálu Zoo.

Jako Freddy vymetal nevěstince

Robert Urban se už od dětství věnuje tanci a zpěvu. Vystudoval hudebně dramatický obor na Janáčkově konzervatoři a začal sbírat první zkušenosti na poli profesionálního herectví v Těšínském divadle a v ostravském NDM. Během pětiletého působení v Národním divadle moravskoslezském ztvárnil nespočet postav, např. Rafaela v Konci masopustu nebo Jana v Její pastorkyni. Televizní diváky výrazněji okouzlil v roce 2014, kdy ČT začala vysílat historický seriál První republika. Tam si Robert Urban zahrál lehkovážného, ale šarmantního Freddyho Valentu, jenž vyhledával hazard a společnost hezkých dívek.

Záporák Daniel z Ordinace

Popularita Roberta Urbana ještě vzrostla, když se následně objevil v show Tvoje tvář má známý hlas jako jeden z účinkujících. Kdo si ho tehdy oblíbil jako velkého sympaťáka, musel nejspíš hodně skřípat zuby nad jeho další rolí. Coby arogantní a zrádný doktor Daniel Zach v Ordinaci v růžové zahradě 2 totiž rozhodně sympatie nevzbudil. Nenapravitelný svůdník se s využitím přetvářky a lží pokoušel rozeštvat Bibi Mrázkovou (Marika Šoposká) a Patrika Máru (Patrik Děrgel), což se mu naštěstí nakonec nepodařilo. Ve své příští výrazné roli se pak Robert Urban vrátil na stranu dobra, aktuálně ho tak můžeme vídat v seriálu Zoo jako poctivého a zásadového Petra Kříže.

Spořádaný soudce ze ZOO

Petr Kříž je poměrně mladý, ale přitom už velmi úspěšný soudce. Když mu zemřela žena, zůstal sám se dvěma dětmi, Sofií a Benem, avšak ne na dlouho. Chňapla po něm ambiciózní právnička Markéta a rychle si ho omotala kolem prstu. Ještě nedávno chystala svatbu a těšila se na spokojenou budoucnost po boku bohatého a váženého muže. Jenže potom Petrovi do života vstoupila Alex alias Lady X, tajemná barová zpěvačka v masce.

Co čeká Petra dál?

Pravidelní diváci seriálu ZOO dobře vědí, že žádná Alex ve skutečnosti neexistuje. Za maskou se skrývá Viky, chůva Petrových dětí, která se do pana soudce zamilovala a nechce ho dál tahat za nos. Proto jako Alex předstírá útěk do Los Angeles. Petr se pokusí zastihnout její letadlo, ale kvůli policejní kontrole se mu to nezdaří. Viky je odhodlaná dát u něj výpověď a zcela ho vymazat ze svého života. Myslí si, že se k sobě nehodí a že by jí stejně nikdy neodpustil, kdyby se dozvěděl pravdu. Navíc u něj doma zase narazí na Markétu, což její odhodlání jen posílí. Naposledy se za Alex převlékne a zavolá mu „z Ameriky“, aby se s ním definitivně rozešla.

Zabojuje Petr o Alex, nebo se vrátí k Markétě? Přejeme mu pevné nervy a jeho představiteli Robertu Urbanovi pak všechno nejlepší k narozeninám, hodně štěstí a spoustu dalších atraktivních rolí.