Robert Urban ze seriálu ZOO – muž mnoha rolí

Robert Urban ze seriálu ZOO – muž mnoha rolí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Robert Urban si získal velké množství fanoušků především díky seriálu ZOO. Na obrazovkách jsme ho ale mohli potkávat již dříve v seriálech První republika nebo Ordinace v růžové zahradě. 

Robert Urban je mladý krásný a talentovaný herec, který si získal srdce nejedné fanynky. Zazářil v poslední době především v seriálu ZOO, kde si zahrál charismatického soudce Petra Kříže. A jednalo se o roli opravdu nádhernou. Petr je velmi čestný a rovný muž a tatínek dvou malých uličníků.

Jejich životy významně ovlivnila chůva Viky, se kterou se do sebe s Petrem zamilovali. Tato láska ale měla cestu velmi trnitou. Jejich komplikovaný vztah s napětím sledovalo obrovské množství diváků. A nakonec se přece jen dočkali romantického konce, když se dal konečně Petr s Viky dohromady. To ale znamenalo také konec Roberta Urbana v Ulici. 

Kvůli těhotenství Evy Burešové (Viky Janečkové) byla dějová linka Petra a Viky odsunuta do ciziny a my jsme se museli s těmito hlavními postavami bohužel rozloučit. Většinu diváků to samozřejmě zarmoutilo. Se smutkem odcházel také představitel Petra, Robert Urban.

Tuto roli si totiž zamiloval a užíval si nejen natáčení, ale i překvapivou slávu, kterou s rolí Petra Kříže získal. Zájem fanoušků byl obrovský, a dokonce ani neváhali čekat několik hodin v dešti, aby získali jeho podpis. Na tento krásný seriál bude Robert vždy s láskou vzpomínat, stejně jako na své fanoušky. 

Velký zájem fanoušků byl ale pro Roberta poměrně novinkou. Dříve jsme ho totiž na televizních obrazovkách mohli potkávat ve zcela odlišné roli, a to v seriálu Ordinace v růžové zahradě. V tomto divácky úspěšném seriálu si zahrál postavu mladého lékaře Dana Zacha. Z počátku se tato postava tvářila velmi příjemně a vypadalo to, že si hravě získá sympatie diváků. Nakonec se ale z Dana vyklubal poněkud záporák. 

Robert Urban
Zdroj: FTV Prima | Robert Urban

V Ordinaci v růžové zahradě se objevil jako kamarád Patrika Máry. Již po několika dílech jsme ale zjistili, že je Dan kamarád velmi falešný. Patrika dostal do nemalých problémů bez mrknutí oka. A to nebylo vše. Patrik byl již v té době zamilovaný do Bibi a Dan se ji snažil získat pro sebe.

Nebránil se ani nejrůznějším lžím a intrikám. Srdce Bibi ale nakonec získal Patrik a Dan se s tím nedokázal smířit. V intrikách nadále pokračoval, ale nebylo mu to nic platné. Nakonec byl v podstatě donucen do sňatku se zdravotní sestřičkou Klárou, kterou ale nikdy nemiloval. 

Dan Zach zapůsobil na diváky zcela opačně než Petr Kříž. Divákům byl pochopitelně díky svému nekalému jednání nesympatický, a herec Robert Urban se tak dočkal nejen urážek, ale také drobných výhružek.