Režisér Jan Hřebejk natočí malou sérii pro HBO

Režisér Jan Hřebejk natočí malou sérii pro HBO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal slavného českého režiséra Jana Hřebejka? Toto jméno se jednoznačně zapíše do kinematografie nejen v České republice. Někteří z vás již možná sledujete stanici HBO, jistě ale víte, že na českém trhu HBO Max stále chybí. To se ale brzy změní.

HBO Max chystá své uvedení na český trh již s rokem 2022. Proto se HBO připravuje na tento nástup do České republiky patřičně a začíná spolupracovat s jedním z nejlepších českých režisérů. Jan Hřebejk se zhostí role režiséra v prvním seriálu pro HBO Max v České republice.

Nový český seriál pro HBO Max The Winner

Seriál, který zahájí spuštění HBO Max v Čechách, bude mít jedno velké téma celého příběhu – vysokou politiku. S názvem The Winner (Vítěz) bude seriál brouzdat v záludné tematice se smyslem pro humor a komediálním žánrem. Seriál Vítěz bude o vymyšleném expremiérovi Slovenska, kterého má nahradit nový, mladý a ambiciózní premiér.

Seriál je prozatím naplánovaný do šesti dílů a ujme se ho slovenská produkce v čele s českým režisérem Janem Hřebejkem. V hlavní roli se představí Ady Hajdu, dalšími hvězdami seriálu budou také Milan Ondrík a Ivana Chýlková.

Zajímavostí rozhodně zůstává také obsazení samotného tvůrčího štábu.

Tvůrcem scénáře se stal Peter Nagy spolu se Zuzanou Dzurindovou. Ta je mimochodem dcerou skutečného expremiéra Slovenska.

Jan Hřebejk tvoří ty nejoblíbenější snímky

U Jana Hřebejka můžete mít jistotu, že jeho dílo bude zábavné, s hlubší myšlenkou a nadchne vás od prvních záběrů. Důkazem jsou například legendární Pelíšky z roku 1999, Šakalí léta (1993) nebo Česká soda (1998). Z těch novějších filmů jsou velmi oblíbené snímky Medvídek, Nestyda nebo Zakázané uvolnění.

Jan Hřebejk se však nezaměřuje pouze na celovečerní filmy, ačkoliv by se mohlo zdát, že by taková díla ke slávě mohla stačit. Občas se totiž posadí do režisérského křesla v pražském divadle Pod Palmovkou, občas se zaměří také na natáčení seriálů, dokumentů či dokonce reklam.

 

Zdroj: