Režisér filmu Kmotr se stal slavným vinařem, nabízí degustaci vín spojenou s diskuzí o jeho filmu

Režisér filmu Kmotr se stal slavným vinařem, nabízí degustaci vín spojenou s diskuzí o jeho filmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Francis Ford Coppola se stal ikonou Nového Hollywoodu 70. let, s třídílnou mafiánskou ságou Kmotr se dostal na výsluní, zbohatl a splnil si své sny – natočit psychologické drama a stát se vinařem.

Komerční úspěch

Už při natáčení filmu Kmotr si stál Coppola tvrdě za svým a vlastní pojetí filmu včetně výběru herců si nenechal vymluvit. Tvrdohlavost se mu vyplácí, brzy slaví obrovský komerční úspěch a investuje do nákupu divadel, filmových ateliérů a rádiových stanic. Mezi realizací prvního a druhého dílu Kmotra si plní svůj dávný sen a natočí paranoidní thriller Rozhovor.

Láska k vínu

Po svém italském dědečkovi zdědil Coppola lásku k vínu a v období své největší slávy si s manželkou pořídil rozsáhlé kalifornské vinice. Pěstování vína zůstal věrný i během svého profesního pádu po natočení filmu Apokalypsa, kdy byl nucen rozprodat všechen svůj majetek. Vinařství dlouho stagnovalo, ale Coppolu nikdy nenapadlo umořit jim své dluhy. Po dvaceti letech trpělivé filmařské práce se režisérovi podařilo investovat do vybavení a technologií a přikoupit další pozemky. Dnes Coppolovo vinařství navštíví ročně přes tři sta tisíc lidí.

Degustace Art + Wine

Legendární režisér nyní nabízí degustaci svých nejlepších vín spojenou s diskuzí nad svým oblíbeným filmem Rozhovor. V balíčku Art + Wine obdržíte první vydání scénáře s podpisem autora, digitálním kódem pro stažení filmu a pozvánku na živý online rozhovor se samotným režisérem. To vše za osm set dolarů.   

Rozhovor

Film Rozhovor je Coppolův nejoblíbenější: “Je to film, na který se mě lidé nejčastěji ptají a upřímně řečeno je pro mě osvěžující, že nemusím chvíli vykládat o Kmotrovi nebo Apokalypse,” dodává režisér. Psychologické drama vypráví příběh experta na odposlechy, který odvádí precizní práci, do té doby, než zaslechne rozhovor, který ho donutí vystoupit z bezpečné role nezúčastněného posluchače. Drama přišlo do kin v době, kdy Amerikou zmítala aféra Watergate, tedy případ nelegálních vládních odposlechu. Snímek získal v roce 1974 na filmovém festivalu v Cannes Zlatou palmu a na Academy Awards byl nominován za nejlepší obraz a originální scénář.