Oplácanou Renée Zellweger už neuvidíte, v životopisném filmu o Judy Garlandové ji možná ani nepoznáte

Oplácanou Renée Zellweger už neuvidíte, v životopisném filmu o Judy Garlandové ji možná ani nepoznáte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Životopisné drama Judy na Netflixu je o hvězdě Judy Garlandové, která si systematicky komplikovala život. Místo pohádky se její život spíš podobal tragédie. Zellweger opět překvapuje tím, jak moc se umí se svou rolí ztotožnit. Rolí si vysloužila Oscara i Zlatý glóbus.

15. listopadu na Netflixu premiéru hořkosladký příběh o talentované ženě a milující matce, pro kterou byl její talent spíše prokletím než darem. Judy Garlandová patřila k nejznámějším herečkám zlaté éry Hollywoodu a Renée Zellweger se předvedla s dechberoucí hereckou i pěveckou interpretací.

O filmu

Film sleduje kariéru Garlandové během posledního roku jejího života spolu s flashbacky do jejího života v mládí, kdy ztvárnila svou nejslavnější roli jako Dorotka v Čarodějovi ze země Oz.

Na začátku filmu je Judy 15 let a vedoucí studia MGM ji řekl, že má dar, který ostatní dívky nemají. Juditin talent byl bezkonkurenční a zastínil i hvězdu té doby, Shirley Temple. Potom je zde ale Judy ve čtyřiceti letech, se dvěma dětmi ze třetího manželství se Sidneym Luftem.

Divák ale také uvidí Judy, která nemá ani na ubytování v hotelu, kde už má dluh. Ve střípcích života, který herečka prožila je jasné, že brala amfetaminy, aby si udržela štíhlou postavu, také je zřejmé, že z hvězdy se pomalu kvůli nespolehlivosti a náladovosti stává opuštěná existence bez peněz. Zhoršuje se jí hlas, je vyčerpaná a nemocná. Umírá ve 47 letech.

Podle statistik byl film nejpozitivněji hodnocen ženami na 35 let. Zellweger za roli sklidila velké uznání kritiků a její roční úsilí, kdy se učila gesta herečky, držení postavy a zpěv, se rozhodně vyplatilo. Její výkon byl označován jako „výkon roku“ a nikoho nepřekvapilo, že si herečka vysloužila celou řadu prestižních ocenění.  

Pro Zellweger už šlo o druhou sošku Oscara. První získala za roli ve snímku Návrat do Cold Mountain. Zlaté Glóby už má celkem čtyři, kromě Judy si cenu odnesla za Chicago, Sestřička Betty a Návrat do Cold Mountain.

Zdroj článku:
  • autorský článek