Regina Rázlová ze ZOO slaví dnes narozeniny

Regina Rázlová ze ZOO slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Regina Rázlová, hvězda četných filmů i seriálů, se narodila 16. července 1947, což znamená, že letos oslaví krásné pětasedmdesáté narozeniny. Do seriálu Zoo vtrhla náhle jakožto matka ředitelky Marie Roklové – a rovnou dceři způsobila pěknou ostudu!

Problémová návštěvnice, co vlezla do výběhu

Regina Rázlová se v ZOO zhostila role MUDr. Běly Janáčkové, velmi temperamentní, neřkuli divoké, staré dámy, která má pořád ohromnou chuť do života. Žádná katastrofa ji nemůže zaskočit a už vůbec ji nedokáže připravit o dobrou náladu. Běla je matkou ředitelky zoologické zahrady Marie Roklové, což by člověk na první pohled jistě nehádal, protože jsou tak odlišné!

Marie je rozvážná a vše řeší s chladnou hlavou, zatímco Běla si klidně a bez pardonu vleze za zvířátky do výběhu, jelikož má pocit, že si to jako maminka ředitelky může dovolit. Způsobí poprask mezi zaměstnanci a skončí na koberečku v ředitelně, kde příbuzenským vztahem s Marií všechny překvapí.

Okouzlující a energická babča

Svým šarmem a nespoutaností si Běla brzy získá i bývalého ředitele Hrušku. Ostatně působí jako magnet na všechny perspektivní muže v okolí a s oblibou rozdává rady, jak řešit krize ve vztazích. Razí heslo, že člověk je jenom tak starý, na kolik se cítí, a že nikdy není pozdě užívat si plnými doušky. Ačkoli své dceři, zeti i vnoučatům občas brnká na nervy a způsobuje jim vrásky, ve skutečnosti by pro ně udělala cokoli.

Byla to koneckonců její kreativita a schopnost poradit si v krizových situacích, co Marii zachránilo před Brázdovým plánem zavést v ZOO kýčovité světélkující dekorace.

Kouzlu MUDr. Běly Janáčkové propadl i RNDr. Josef Hruška v seriálu ZOO, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Obdivuje ženy na vedoucích postech

Podle Reginy Rázlové je Běla svérázná ve svých názorech, hlučná a živelná, ale také veselá a milující babička. Veroniky Freimanové, která hraje její dceru Marii, si velmi váží za to, jak dokáže řídit celou zahradu navzdory závistivým mužským kolegům. Počíná si při tom velmi dobře a je výbornou herečkou. Kdo by hádal, že obě energické dámy od sebe ve skutečnosti dělí pouhých osm let? Paní Rázlová vždy obdivovala ženy na vedoucích pozicích, nejen na plátně, ale samozřejmě i v civilním životě.

Žena mnoha tváří

První filmovou rolí Reginy Rázlové se stala holka na jednu noc ve snímku Utrpení mladého Boháčka z roku 1969. Od té doby samozřejmě nasbírala neuvěřitelné množství dalších hereckých zkušeností.

Zaměříme-li se pouze na ty z posledních let, můžeme zmínit třeba seriál Ochránce, kde by ji věrní diváci Zoo snad ani nepoznali. Maskéři jí tam totiž přidali 10 až 15 let, což jí paradoxně nevadilo, naopak si v tom dle svých slov lebedila. Líčení přitom trvalo hodinu a stejný čas zabralo i jeho sundávání. Na otázku, zda se takto změněná sama sobě líbila, odpověděla neurčitě, že vlastně ani moc nevidí, protože má hodně dioptrií.

K narozeninám jí přejeme ještě mnoho dalších pěkných rolí a radostných prožitků.

Zdroje článku: