Red Notice: Film, který vynáší Netflix jako eso z rukávu a vkládá do něj velké očekávání

Red Notice: Film, který vynáší Netflix jako eso z rukávu a vkládá do něj velké očekávání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už 12. listopadu se přesvědčíme, zda se vyplatilo do projektu angažovat hned trojici hereckých hvězd, jejichž jména se v současnosti stále objevují. Po boku krásné Gal Gadot stanou Ryan Reynolds a nepřehlédnutelný Dwayne Johnson.

Netflix slíbil svým předplatitelům nový originální film na každý týden v roce v roce 2021 a jedním z nejočekávanějších filmů, které do této akce zahrnul, je Red Notice. Na celosvětové reklamě se rozhodně nešetřilo a už chybí jen názory diváků.

Co můžeme očekávat za zápletku?

Red Notice napsal (a režíroval) Rawson Marshall Thurber, režisér veleúspěšné krimi komedie Millerovi na tripu. Netflix odhalil pouze krátký popis zápletky, ale už teď víme, že svalovec Dwayne Johnson bude hrát špičkového agenta FBI, který bude v patách dvěma zločincům v podání Ryana Reynoldse a Gal Gadot. Poté, co zajme Reynoldse, přesvědčí ho, aby mu pomohl při dopadení notoricky známé zlodějky umění, než se jí podaří provést plánovanou loupež.

Dá se očekávat, že film s rozpočtem 200 milionů nešetřil na výpravě a děj bude v atraktivních lokacích. S přihlédnutím k pompézností propagace, se určitě dočkáme řady úskoků, lstí, vtipných scén a možná i pořádných dějových zvratů. Hlavní hrdinové, kteří patří v současnosti k nejlépe placeným hollywoodským hvězdám, mají divákům určitě co nabídnout. Gadot, kterou všichni známe jako absolutně kladnou představitelku Wonder Woman, dostane možnost ukázat svou druhou tvář a předvést se jako zlobivé děvče, které si jde za svým a nezastaví ji ani hora svalů a policejní odznak. Spojení Johnson a Reynolds vsází na osvědčený vzorec dvou rozdílných postav, které jsou nuceny okolnostmi spolupracovat a ani jeden z toho není nadšený.

Reynolds a Gadot se potkávají před kamerou poprvé, zatímco Johnson už si s oběma svými hereckými kolegy zahrál.

Mezi další členy obsazení Red Notice patří Ritu Arya, Chris Diamantopoulos, Ivan Mbakop, Vincenzo Amato a Rafael Petardi.

Johnson si poprvé za tento film odnesl honorář přesahující 20 milionů dolarů a honořář Gadot byl podobný. To z ní v roce 2020 udělalo třetí nejlépe placenou herečku na světě. Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. Původně se mělo natáčet v Itálii v roce 2019, ale kvůli pandemii se vše odložilo. Nakonec se štáb do Říma a na Sardinii podíval na podzim v následujícím roce.

Jde zatím o nejnákladnější film, který Netflix produkoval.

 

Zdroje: