Půlnoční běh: Jak se připravoval Robert De Niro na natáčení a jakou památku si odnesl Charles Grodin

Půlnoční běh: Jak se připravoval Robert De Niro na natáčení a jakou památku si odnesl Charles Grodin
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bývalý policista Jack Walsh musí do páteční půlnoci k losangelskému soudu přivést mafiánského účetního Jonathana Mardukase řečeného Vévoda, jenž svému šéfovi Jimmy Serranovi ukradl patnáct milionů dolarů. Peníze daroval na dobročinné účely a on sám zmizel.

Jack Walsh se tak potýká s mnoha překážkami v podobě zabijáků a konkurence. Jenže ještě netuší, že zatknout tohoto srdečného účetního bude ten hlavní problém.

Robert De Niro bere každou svou roli velmi vážně a poctivě se na ni připravuje

Hlavního představitele Jacka Walshe ztvárnil herec Robert De Niro. Aby se na svou roli skutečně dobře připravil, začal trávit čas s nájemnými vrahy. Dokonce měl i několik dobrých nápadů, které se ve snímku objevily, například příběh s neustále kontrolovanými hodinkami.

Kdo se ucházel o roli policisty Jacka Walshe?

O roli účetního Jonathana Mardukase se zprvu ucházel také dlouholetý přítel Roberta De Nira, Robin Williams. Ovšem režisér Martin Brest si stál za tím, že roli získá Charles Grodin.

Charlesu Grodinovi zůstala na natáčení památka

Když Charles Grodin poprvé studoval scénář k filmu, prohlásil, že se jedná o nejlepší scénář, jaký kdy četl. Na natáčení si živě pamatuje dodnes, a není se čemu divit. Na rukou má trvalé jizvy ze skutečných pout, které během natáčení nosil.

Ve filmu se objeví i sám režisér

Je vcelku běžné, že si ve filmu zahraje malou roli také režisér. A nijak jinak tomu není ani v tomto případě – režisér Martin Brest si zahrál na konci filmu, jedná se o scénu, kdy na letišti prodává Marvinovi letenku.

Kde všude natáčení probíhalo?

Natáčení probíhalo v Arizoně, Chicagu, New Yorku, Los Angeles, Michiganu, Manhattanu, Las Vegas, Idahu, a dokonce na vzdáleném Novém Zélandu.