Prostřeno z Ústeckého kraje: Měla by to být zábava, většinou se to zvrtne v dohadování a závist

Prostřeno z Ústeckého kraje: Měla by to být zábava, většinou se to zvrtne v dohadování a závist
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani tentokrát to nebude u stolu probíhat úplně v přátelské atmosféře. Vidina tučné odměny přináší opět známou taktiku: na všechny se u stolu usmívat a chválit, ale na kameru tajně vše zkritizovat. A občas i u stolu zazní nějaká ta kritika, kterou hostitelé neumí přijmout.

Tento týden budou své kuchařské umění prezentovat čtyři ženy a jeden muž. Možná by to byla i dobrá parta, kdyby jedna z žen už od prvního večera nehledala u svých soupeřů jen samé chyby. Její nadřazenost se jí nakonec vymstí.

 V pondělí u Heleny

Helena (63) pracovala jako dělnice a obsluha čerpací stanice. Nyní je v důchodu. Má dva syny, je rozvedená a má přítele. Pokud by vyhrála, dala by peníze synům. Jako zábavu si pro své hosty připraví kvíz. Menu poskládala z jídel, která má ráda. K vaření má kladný vztah, je klidná, dokud ji někdo nerozčílí. Anička, která se předvede až v pátek, začne své konkurenty kritizovat už v pondělí.  

Úterý patří Karlovi 

Karel si myslí, že se svíčkovou zaboduje. Přece jen – kdo by čekal, že chlap bude umět vařit. Sám si pochválí i dezert. Jedna ze soutěžících má jasno:  

Večer je lepší než ten u Heleny. Ale nejspíš zabloudil. Vařit neumí – měl se přihlásit do hudební soutěže! 

Telefonní operátor Karel (33) o sobě tvrdí, že je kliďas. Přihlásil se, aby měl možnost vyhrát a získat peníze na svatbu, kterou s přítelkyní plánuje. Jídla zvolil taková, která připravuje často, takže se nebál zádrhelů. Baví ho zkoušet nové recepty a rád vaří koprovku.  

Středa u Lucie 

Lucie chystá neotřelé recepty. Pěkně to schytá, samozřejmě od přechytralé Aničky, kterou není snadné obelstít. Na talíři přece nedostala pyré, ale obyčejnou kaši!

Laborantka Lucie (34) se do soutěže sama nepřihlásila. Přihlásila ji kamarádka. Pořad pravidelně sleduje a zná ho velmi dobře. Pokud by vyhrála, zaplatila by si vysněnou dovolenou na Kubě. Žije s jedenáctiletou fenkou Boženkou, která je její největší parťačkou. Ráda připravuje v kuchyni vše, co se nově naučí. Jelikož má ráda vývary, v soutěži připraví kachní. Jen aby ho Anička zase nezkritizovala! 

Čtvrtek s hostitelkou Zdeňkou 

Zdeňka bude chystat obalovanou kuřecí kapsu. Hostitelka své hosty trochu šokuje, ale ne svým jídlem. V obývacím pokoji má urny se zesnulými. Prý je nemůže dát ani na hodinu pryč, protože se jim doma pak dějí podivné věci.  

Zdeňka (44) je nyní na dlouhodobé neschopence. Pracovala jako servírka, poté měla nějaké bary a hernu. Má pět dětí – čtyři syny a jednu dceru. Do pořadu ji přihlásila její dcera, protože podle ní umí dobře vařit. Pokud by vyhrála, tak by zaplatila dovolenou pro své děti. Jako zábavu si pro své hosty připraví zdobení dortů, které si hosté odnesou domů jako dárek. Soutěžní jídla si vybrala, protože jsou to nejoblíbenější jídla její rodiny.  

V pátek se konečně dostane ke sporáku Anna 

Karla moc nenadchne a vrací jí kritiku, Lucie má zase pocit, že bude zmatkařka. Anička se omlouvá, protože nestíhá. Hostitelka se nestačí divit. Někdo si dovolí zkritizovat její úžasné vaření? Jak snese informaci o tom, že hostům naservírovala tuhé maso? 

Anna (44) je na mateřské dovolené a je přesvědčena, že výborně vaří. Má střední obchodní vzdělání. Má tři děti, dvě jsou již dospělé a nejmladší dceři je rok a půl. Moc doma nevaří česká klasická jídla, ale někdy pro manžela připraví na přání i knedlíky. Mezi její oblíbená jídla patří kachna se zelím a knedlíkem. Bude její vyladěné menu úspěšné tak, jak si sama představuje?  

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text