Prostřeno seriálu ZOO: Budou se jíst klíčky, které mají rádi sloni, u stolu bude někdo navíc a dojde na izraelskou kuchyni

Prostřeno seriálu ZOO: Budou se jíst klíčky, které mají rádi sloni, u stolu bude někdo navíc a dojde na izraelskou kuchyni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Prostřeno se tentokrát objeví tváře známé, ale i ty, které se v seriálu ZOO před kameru nestaví. Jak už to bývá ve speciálních epizodách, výhra poputuje na bohulibé účely a je na výherci, jak s ní naloží.

Jako první se k plotně postaví herečka Denisa Pfauserová

V seriálu ZOO ji známe jako Mariku, která má problémy s Ovčíkem a pokukuje i po Charliem. Denisa sází na hovězí maso, kdy připraví poctivý hovězí vývar a hovězí po burgundsku. Jako správná hostitelka dokonce ví, že bude mít u stolu vegetariána a ani toho nenechá hladovět. Trošku ji zaskočí nezvaný host a bude třeba trochu improvizovat s angličtinou.

Právě během natáčení Denisa oznámila radostnou zprávu, že bude maminkou. Pokud by vyhrála, peníze by dala neziskovce Letní dům. Denisa je optimistka, ráda se směje a do menu vybrala jídla, která má ráda a která umí připravit.

V úterý své hosty k sobě domů pozve herečka Tereza Bílková

Terezu známe jako Jitku Hrnčířovou, kterou si soudce vybral jako náhradu za Markétu a ona mu nakonec dala košem kvůli Viky. Ve svůj hostitelský den vsadí na kuřecí maso, které bude v polévce a předkrmu. K tomu tataráček z lososa a borůvkové překvapení.

Tereza začínala v produkci, ale rozhodla se pro změnu, a tak zkusila herectví. Výhru by dala vybrané samoživitelce, které se peníze hodí. Menu složila z jednoduchých jídel, aby měla jistotu, že vše zvládne.

Středeční večeře se bude odehrávat ve Dvoře Králové

Místo jednoho hostitele budou rovnou dva. Jaroslav Hyánek si přibral na pomoc manželku Gal. Jaroslav pracuje jako zoologický ředitel Safari Parku Dvůr Králové a jeho žena Gal učí jógu.

Menu budou připravovat vegetariánské, a hlavně izraelské, protože Gal odtud pochází. Vyhrát zkusí se zapékaným lilkem se zeleninou a tahini, cizrnovým falafelem a humusem. K tomu budou podávat chléb pita a variaci izraelských salátů s izraelským dezertem na konec. Hosté budou hlavně zvědaví, kde je Gal s Jaroslavem pohostí.

Čtvrteční hostitel se jmenuje Pepa Ducký

Pepa pracuje jako PR specialista TV Prima. Své hosty pozve do ateliérů seriálu a na pomoc s vařením vzal jednu z hvězd seriálu ZOO, Míšu Pecháčkovou. Společně připravili vegetariánské menu. Míša ho vařila úplně poprvé, ale na rozdíl od Pepy, který tvrdí, že vůbec nevaří, má s vařením větší zkušenosti. A troufne si i na pečení, když jako úkol týdne, kterým je sloní žrádlo, udělá banánový chléb.

Večeře se bude podávat v seriálové kantýně. Pokud by vyhrál, tak by peníze věnoval Safari Parku ve Dvoře Králové.

Jako poslední se k plotně postaví moderátor, herec a dabér Zdeněk Mahdal

Zdeněk se netají tím, že už nějaký čas žije sám. Ale rozhodně nestrádá. V kuchyni si poradí a vsadí na své oblíbené a osvědčené recepty, když připraví chlebíčky, kyselicu, vepřové s knedlíčkem a zelím a štrúdl na konec. Pro vegetariána Pepu bude krupicová kaše, kterou mu ostatní mohou jen závidět.

Zdeněk pozve své hosty do dabingového studia, rozdá jim role a bude je režírovat. Nepřišel do soutěže vyhrát, takže o využití výhry neuvažoval.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text