Prostřeno se Zdeňkem: Mamámek Zdeněk žije u rodičů, proto vzal hosty na chatu, kam si občas zajde s kamarády

Prostřeno se Zdeňkem: Mamámek Zdeněk žije u rodičů, proto vzal hosty na chatu, kam si občas zajde s kamarády
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prostředí to bylo opravdu malebné a jen těžko budou atmosféře u Zdeňka ostatní konkurovat. Navíc měl Zdeněk štěstí, že jeho hosté byli muži, kteří dokázali „zálesáckou“ atmosféru ocenit.

Zdeněk je v současné době invalidní důchodce a těsně před natáčením byl v nemocnici. Proto si jako rezervu pozval na chatu i sestru, která by v případě jeho zdravotních problémů mohla přiložit ruce k dílu. Nakonec zvládl uvařit sám.

Hostitel má rád koprovku, zelňačku, kulajdu. Nic z toho ale svým hostům nenabídl. To je trochu škoda, ale i tak jeho menu bylo trochu odlišné, než je běžný zvyk v pořadu.

Zdeněk si nelámal hlavu s tím, aby sladil jídlo do jednoho stylu. Vařil to, co podle něj bylo pro soutěžící nejlepší. Jako předkrm si zvolil focacciu z italské kuchyně. Ital by sice zaplakal, ale pánové neměli tak velké nároky. Možná by bylo dobré uvést, že na focacciu nepatří český plísňový sýr Niva. Je hodně slaný. Právě slanost byla jediná výtka, kterou hosté měli. Možná to bude tím, že nikdy focacciu neochutnali.

Dále se podával vývar s játrovými knedlíčky. Polévka, která dostala máslovou jíšku, by se ani jako vývar neměla podávat. Původně šlo při přípravě vývaru o vyvaření kostí a masa (a zeleniny). Vývar se dělal několik hodin a z kostí se za velice nízkou cenu po hodinách vaření do vývaru dostaly potřebné složky, které i velmi chudé strávníky zasytily a zásobily potřebnými živinami.

Hosté ocenili, že si polévku mohli naservírovat z mísy. Jindy je hostům právě tato drobnost vyčítaná. Knedlíčky byly pro někoho moc tvrdé a česnekové. Zelenina použitá k vývaru, byla mražená.

Po polévce šli hosté na procházku po okolí. Překvapila je kadibudka, kde byla morčata nebo automat na pivo.

Vepřová líčka, zdroj: FTV Prima

Jako hlavní chod byla vepřová líčka. Trochu nezvyklé maso hostům chutnalo. Stejně tak bramborová kaše. Na talíři to moc dobře nevypadalo. Nezvykle chutnala omáčka z šípků.

Přes zdravý úkol týdne se Zdeněk propracoval k dezertu a podával štrůdl. Vypadal dobře a asi tak i chutnal.

Vzhledem k hrůzám, které se v poslední době v pořadu objevují, podal Zdeněk mírně nadprůměrný výkon. Focaccia sice nebyla focaccia a vývar nebyl vývarem, ale tyto nedostatky určitě vyvážilo prostředí, kam hosty pozval.

Zdeněk si dokonce vysloužil jednu desítku. Celkem si vyvařil 30 bodů.

 

Zdroje článku: