Profesionálové se objevili na obrazovkách před 40 lety. Jak se vyvíjely osudy oblíbených agentů CI5 po ukončení seriálu

Profesionálové se objevili na obrazovkách před 40 lety. Jak se vyvíjely osudy oblíbených agentů CI5 po ukončení seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Proslavili se díky úspěšnému britskému krimi seriálu a v rolích agentů jsou dodnes nezapomenutelní. Jména tří herců budou už navždy spojována s Cowleym, Doyleym a Bodiem jednotky CI5. Jak se ale jejich život odvíjel po natáčení?

Gordon Jackson (Cowley)

Gordon byl vždycky velice pracovitý a ani po dokončení Profesionálů neváhal a skočil po rolích  v dramatických seriálech jako Hart a Hartová, Shaka Zulu nebo Campion. Dva roky dojížděl na Nový Zéland, aby moderoval odpolední pořady o vaření, a zároveň natáčel britská televizní dramata. V roce 1989 mu byla diagnostikována rakovina kosti. Ze svého pracovního tempa nepolevil ani při nemoci. Zemřel v 66 letech v Londýně. Se svou vyvolenou ženou, herečkou Ronou Andersonovou, strávil v manželství téměř čtyřicet let. 

Martin Shaw (Doyle)

Taktéž Martin jde z role do role, od ukončení Profesionálů vystřídal téměř dvacítku seriálů a natočil dvanáct filmů. Vynikal i v divadle a zahrál si například Elvise Presleyho. Jeho hlas můžeme slyšet v řadě audioknih. Jako mladý měl problémy s alkoholem. Během let úplně obrátil a stal se nejen abstinentem, ale také vegetariánem. Ve volném čase se věnuje létání, vlastní dvouplošník Boeing Stearman, se kterým se účastní leteckých soutěží. Je potřetí ženatý, z prvního manželství má tři děti, které jdou v otcových šlépějích a taktéž se věnují herectví. 

Lewis Collins (Bodie)

Všestranně nadaný charismatický angličan Lewis se jako jediný z trojice Profesionálů přestal herectví věnovat. Na začátku 80. let se ještě objevil v několika akčních filmech, avšak pak se přestěhoval do Los Angeles, kde se věnoval podnikání v oboru počítačových technologií. Oženil se s učitelkou Michelle Larrettovou, se kterou měl tři syny. V roce 2008 onemocněl rakovinou a o pět let později, ve věku 67 let, zemřel. Lewis se ve svém životě dotkl mnoha rozličných oborů - hrál v kapele, učil hluchoněmé děti, věnoval se bojovému umění, vojenství, kadeřnictví či pilotování.