Gigantický úspěch, ale nízká výplata: Producent úspěchu „Hra na oliheň“ nedostal od Netflixu žádný bonus

Gigantický úspěch, ale nízká výplata: Producent úspěchu „Hra na oliheň“ nedostal od Netflixu žádný bonus
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál „Hra na oliheň“ opět zlomil nový rekord: Je to jediný seriál na Netflixu z roku 2021, který je v USA sledován více než 3 miliardy minut za týden. Dalo by se tedy očekávat, že vynálezce série Hwang Dong-hyuk bude bohatý muž. Ale tak to není.

Nečekaný úspěch

„Hra na oliheň“ nyní běží na Netflixu více než měsíc a stále je dominantním seriálem streamování. A taktéž je tématem v každodenním životě a v sociálních mediích. Děti na školním dvoře napodobují hry ze seriálu a ten, kdo prohraje, dostane facku. Navíc je velká poptávka na kostýmy ze seriálu, tedy na červené kombinézy a zelené teplákové soupravy. 

Vynálezce série Hwang Dong-hyuk rozhodně nečekal, že jeho série o hrách na smrt, kterých se účastní lidé ve finančních potížích, zatímco na ně z nudy sázejí hyperbohatí muži, bude mít takový úspěch s tak velkým dopadem na skutečný život.

Naopak, již před více než deseti lety napsal „Hru na oliheň“, ale žádné studio ani televizní stanice nechtěli nic takového vysílat.

 

Hwang do seriálu dal všechno

Hwang Dong-hyuk celou první sezónu napsal a sám zinscenoval. Podle vlastních slov to bylo to nejtěžší, co ve svém životě vykonal. Nejen psychický tlak (protože se bál, že by mohl pro Netflix natočit propadák), ale i fyzický (přece jen není lehké být jak autorem scénáře, tak i režisérem a producentem).

Pro Netflix se ale vyplatilo spolehnout se na Hwangův brutální nápad seriálu. Podle agentury Bloomberg má tato série pro Netflix hodnotu téměř 900 milionů dolarů. To by teoreticky mělo znamenat, že Hwong měl z tohoto úspěchu pořádnou výplatu ve tvaru bonusu za sledování. Tak to ale není.

Hwong totiž dostal pouze tu částku, která byla stanovena v původní smlouvě. Ale Hwang by mohl zbohatnout díky sezóně 2: Protože Netflix bude chtít určitě pokračování. A aby se Hwang vrátil zpět (i když sám říkal, že druhou řadu dělat nechce), nabídne mu Netflix zcela jistě o něco vyšší plat.

 

 

Zdroj: