Jim Parsons prozradil, proč nevznikla 13. série Teorie velkého třesku. Představitel Sheldona prožíval muka

Jim Parsons prozradil, proč nevznikla 13. série Teorie velkého třesku. Představitel Sheldona prožíval muka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníci kultovního seriálu z prostředí šprtů a intelektuálů si dozajista mysleli, že je jejich oblíbení hrdinové budou provázet mnohem déle. Představitel Sheldona ale neprožíval právě jednoduché životní období, a proto musel natáčení třinácté série odmítnout.

Pořádná mašina na peníze

Když seriál začínal, nikdo zřejmě nepředpokládal, že by se z něj stal celosvětový hit s miliony věrných fanoušků. Ze začátku skromné herecké honoráře se za deset sezón dokázaly vyšplhat do astronomických částek. Bylo zveřejněno, že za desátou řadu si každý z herců přišel na zhruba 25 miliónů dolarů. Tento honorář inkasovalo všech 5 hlavních postav. Každý z nich navíc dostal procenta ze zisků seriálu. Takže další peníze se hercům hrnou i po skončení natáčení. Rozhodnutí celý projekt utnout tedy muselo být pro Sheldona skutečně složité.

Nemocný pes i krize a vyčerpání

A proč tedy Jim Parsons rozjetý vlak najednou zastavil? V podcastu pro Davida Tennanta prozradil, že po jedenácti letech cítil velké životní vyčerpání z pracovního stresu a několika dalších událostí, kterými právě procházel. Při natáčení jedenácté série totiž absolvoval rychlé přesuny do New Yorku, kde hrál na Brodwayi. Zároveň v tu dobu točil reklamu. Když vtom mu zavolali, že jeho milovaný pes má vážný zdravotní problém. Sheldon se přiznal, že začal plakat nad svým vytížením, vyčerpáním a bezmocí. A došlo mu, že to takto dál nepůjde.

Čtěte také: Teorie velkého třesku: 12 nejzajímavějších faktů ze zákulisí

Společně se svým manželem se dohodli, že ukončí psovo trápení a že mu umožní důstojný odchod z tohoto světa. „Několik následujících dnů jsem se cítil jako na pokraji propasti, bylo to strašlivé,“ uvedl Parsons v podcastu a zdůraznil, že si nebyl jistý, zda vůbec zvládne dohrát domluvené představení, které jej čekalo. Navíc na něj dolehla i rodinná tragédie, kdy jeho otec zemřel ve věku pouhých 52 let. Proto hned po příjezdu do Los Angeles na rovinu oznámil tvůrcům seriálu, že tato dvanáctá sezóna bude jeho poslední.