Pro diváky bude už navždy Emilem Nádeníčkem, který okouzlil Borůvku. V seriálu ZOO zatím úspěšně odolává Heleně Pechové

Pro diváky bude už navždy Emilem Nádeníčkem, který okouzlil Borůvku. V seriálu ZOO zatím úspěšně odolává Heleně Pechové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Helena si chovatele slonů Josefa Jírů vyhlédla a ani Jírova manželka ji v plánech nezabrzdí. Helena už jednoduše nechce být sama a nejspíš usoudila, že přeborník v chovu králíků by chtěl nějakou změnu. Když měl Josef vyprovodil manželku na pár dní z domu, rande už bylo na spadnutí.

Ale zatím se jiskření nekonalo. Jírova žena zřejmě postřehla, že manžel je moc rozradostněný z jejího odjezdu k sestře, a tak si to rozmyslela. Helena tak čekala na svého nápadníka marně a po telefonátu zjistila, že manželka stále hlídá rodinný krb.

Když se konečně postarší záletník manželky zbavil, zase se do jeho námluv zamotal Fanda, který neunesl pomyšlení, že by i starý Jírů zabodoval a on pořád nic. Navíc kolem Heleny také občas krouží. Fanda tak Josefa přepadl v baru a než dorazila Helena, tak se s kamarádem opil. Teprve se ukáže, jak moc je na lovu Pechová vytrvalá.

Herec Oldřich Navrátil, o kterém je řeč, byl v mládí velmi nesmělý a často si douškem alkoholu dodával odvahu, aby dokázal oslovit děvče. Ale stud mu rozhodně nepřekážel ve velké vášni, kterou se pro něj stalo ochotnické divadlo, kterému propadl během studia na gymnáziu. Právě tam mu jeden z učitelů poradil, aby zkusil podat přihlášku na JAMU. A vyšlo to na první pokus.

Po škole nastoupil do divadla v Brně, ale moc se mu nelíbilo, že na něj křičeli. Zamířil tedy do Prahy, ale ani tam to nebylo podle jeho gusta. Když ho v Divadle ABC odmítli pro plný stav, rozhodl se, že se nikde doprošovat nebude a zůstal na volné noze. Nikdy toho nelitoval.

Diváci si ho oblíbili jako „úplného blba“ Emila Nádeníčka z Básníků. Roli mu nabídl režisér Dušan Klein a spolu ji vyšperkovali k dokonalosti. Radil i kameraman Sirotek, kterého napadlo, že by u běhání mohl Emil hodně zvedat nohy.

Nebyla to však jediná ikonická role, kterou ztvárnil. V seriálu Bylo nás pět se proměnil ve Vendelína Bajzu a natáčení si užíval. Trochu mu doba připomínala vlastní dětství, a dokonce se nechal inspirovat dědou, který si dával na vlasy brilantinu.

O roli pod taktovkou Karla Smyczka měly zájem hvězdy jako Abrhám nebo Preiss, ale režisér si prosadil Oldřicha Navrátila a udělal dobře.

Nejspíš tak moc ostýchavý nebyl

První manželství mu vydrželo 22 let a má z něj dceru. Ale ještě dva roky předtím se narodil nemanželský syn, kterého dlouho tajil. První manželka mu sice utekla s kamarádem, on ale nechtěl být sám a vášeň pro trampování mu přivedla do cesty nynější ženu Moniku, se kterou se oženil v roce 2011.

V manželce našel také svou agentku, takže oba žijí prací. Oldřich už ale stárne a jako sedmdesátník by chtěl zvolnit tempo. Jenže herectví je moc silná vášeň. Když před pěti lety musel na operaci krevní sraženiny u mozku, bál se, že už si nezahraje. Nakonec to dobře dopadlo a všechny okouzlil i jako tanečník v soutěži StarDance.

Zdroje článku: