Příští týden na Netflixu: Strhující podívaná o cestování v čase, která dráždí mozek a dotkne se srdce

Příští týden na Netflixu: Strhující podívaná o cestování v čase, která dráždí mozek a dotkne se srdce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skvělou volbou pro začátek měsíce června je australský sci-fi akční thriller Predestination (Paradox času) z roku 2014, který napsali a režirovali Michael a Peter Spierigovi. Ve filmu hraje Ethan Hawke, Sarah Snook a Noah Taylor.

Australští bratři Spierigovi zpracovali povídku amerického spisovatele Roberta A. Heinleina, který je považovaný za jednoho z nejúspěšnějších autorů sci-fi. Příběh se pohybuje napříč desetiletími mezi 30. až 90. léty.

Jak se ukázalo, existuje tajné společenství Temporal Agents, elitní skupina lidí pověřených cestováním časem, aby zabránili hrozným zločinům dříve, než k nim dojde. Když film začíná, jeden takový agent Doe se snaží zlikvidovat nejnovější smrtící výbušninu, kterou připravil Fizzle Bomber, terorista, který je odpovědný za bombový útok v New Yorku v sedmdesátých letech. I když mu vybuchne nálož do obličeje a těžce ho přitom popálí, podaří se mu vrátit do centrály a po masivní plastické operaci a dlouhém procesu zotavování, kdy získává podobu Ethana Hawhea se vrací do New Yorku, kde začne pracovat jako barman. Jeho mise je chytit Fizzle Bombera. Má také za úkol reklutovat nového agenta, kterého hraje Sarah Snook.

Sarah Snook a Ethan Hawke, zdroj Kathy Hutchins / Shutterstock

Její smutný příběh se táhne celým filmem. Živí se pod pseudonymem Svobodná matka jako autor smutných příběhů. Přestože osoba v baru je stylizovaná do mužského pohlaví, na povrch vyplývá, že John se narodil jako děvče Jane, které vyrostlo v sirotčinci, kde statečně čelilo ústrkům od ostatních, protože bylo jiné. Kromě toho byla Jane i neobyčejně chytrá, silná a plná odhodlání se s osudem poprat.

Všechny tyto vlastnosti ji předurčily k tomu, aby byla vybrána vládní agenturou SpaceCort, pověřenou náborem žen vysílaných do vesmírů, aby poskytovaly pomoc astronautům na dlouhých misích. Bohužel její vnitřní boj s pohlavím byl příčinou vyhození z agentury. Přesto nezůstala bez povšimnutí a vzbudila zájem u tajemného pana Robertsona (Noah Taylor), který je šéfem agenta Doe.

Ethana Hawke a Sarah Snook tak vytváří velice působivý a napínavý příběh nabity adrenalinem. Athan Hawk je v posledních letech zárukou nekonvenční a originální podívané a postava Sarah Snook vnesla do příběhu skutečnou emocionální váhu. Mladá herečka je opravdovým překvapením celého filmu a bravurně zvládá i velice obtížné scény, je přesvědčivá a uvěřitelná.

Zdroj článku: