Princezna ze mlejna (1994): Do jakých zemí se filmová pohádka dostala? A kam zmizel mlýn?

Princezna ze mlejna (1994): Do jakých zemí se filmová pohádka dostala? A kam zmizel mlýn?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmová pohádka Zdeňka Trošky uvádí na scénu oblíbené postavičky. Milý čert, stydlivý vodník, zamilovaná čarodějnice, nafoukaný hradní pán i hromada úsměvných scén – to je radost pro dětské i dospělé oko. Kam všude se tato pohádka dostala, a jak to, že v krajině již nestojí filmový mlýn?

Čerta hrála žena!

Líbí se vám roztomilý čertík, který střihá ocasem a vyvádí různé neplechy? V tom případě vás jistě překvapí, že tohoto milého popletu si ve skutečnosti zahrála skutečná krasavice s mírami modelky. Yvetta Blanarovičová během natáčení shodila dokonce šest kilo – pohybovat se v náročném kostýmu v letním horku nebyl žádný med. Další postavu, kterou zřejmě nepoznáte, je čarodějnice. Tu si střihla Lucie Bílá.

 

ČTĚTE TAKÉ



 

Pohádka vyrazila do světa

Troškova pohádka byla nakonec prodána do mnoha zemí světa – konkrétně do dvaceti. Typicky české postavičky a milý příběh tak mohli obdivovat například v Hongkongu nebo Singapuru.

Kam se poděl mlýn?

Jednu z hlavních rolí v pohádce hraje i překrásný mlýn. Těžko byste však v jihočeské krajině tuto stavbu hledali. Mlýn byl postaven z polystyrenu a kartonu pouze pro účely natáčení.

Máte chuť si večer dát filmovou pohádku? Máte možnost, snímek se vysílá dnes večer od 20:10 na ČT1.