Příliš osobní známost: Česko-slovenská spolupráce okořeněná neokoukanými tvářemi z ciziny

Příliš osobní známost: Česko-slovenská spolupráce okořeněná neokoukanými tvářemi z ciziny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo nestihl zajít na nový film do kina, může jej v současnosti zhlédnout na Netflixu, kde patří k nejsledovanějším novinkám. Stane se z Valentýnky Bečkové, která se objevila v roli Terezky, nová dětská herecká hvězda?

Pokud se nenecháte ovlivnit hodnocením „náctiletých“ diváků, kteří potřebují k filmové zábavě krev, zombíky a superhrdiny z komiksů, můžete u tohoto filmu o vztazích strávit příjemný večer.

Hlavními hrdinkami filmu jsou tři ženy a každá z nich je odlišná a zaslouží si pozornost. Potkaly se zde herečky Petra Hřebíčková, Tatiana Dyková a Eliška Balzerová (poslední dvě jste mohli nedávno vidět ve filmu Tátova volha).

Herečky a jejich filmoví partneři

Eliška Balzerová v posledních letech přímo rozkvetla. I když v této roli není tak hříšná jako byla její postava Vilmy ve filmu Ženy v pokušení, nakonec se i zde z depresivní tchýně, která už nic od života nečeká, promění v aktivní ženu s novým přítelem. Toho ztvárnil nám neznámý Miki Manojlovič, kterého si režisérka Marta Ferencová našla až v Srbsku, kde je tento sedmdesátník populární. Český hlas mu propůjčil Pavel Rímský.

Dvě mladé hrdinky mají život plný zvratů a samozřejmě za vším se skrývají muži. Petra Hřebíčková jako svobodná třicátnice Natálie musí ustát vztah s vdovcem Markem, když se do jejich vztahu dostane alkohol. Marka si zahrál další srbský herec Branislav Trifunovič nadabovaný Filipem Blažkem.

Hodně velkou divočinu zažívá ve vztahu Tatiana Dyková v roli rozvedené Simony, která si životní krizi chce vyléčit dobrodružstvím s velice temperamentním umělcem Viktorem. V roli Viktora se představil Srb Janko Popovič Volarič s hlasem Petra Nečase.

O filmu

Vypadá to, že slovenská režisérka Marta Ferencová nemá dobré mínění o českých a slovenských hercích, ale neokoukané tváře nejsou úplně špatný nápad. Snímek je plný života a najdete si v něm to, co vás zaujme i dojme. Jen je všeho ve filmu nějak moc. Příliš komplikací ve vztazích, smrt blízké osoby, neplánované těhotenství, alkohol, moc náruživý partner, rozvod, péče o syna. To všechno sice do života patří, ale film budí dojem, že příliš mnoho událostí je vtěsnáno do omezeného časového prostoru.

Zrození nové dětské hvězdy

Překvapením pro režisérku i herce byla pětiletá Valentýna Bečková, která si zahrála roli Terezky a ve svém životě se musela vyrovnat se ztrátou matky. Kvůli problémům otce přichází i o další ženu, která jí matku nahradila. Valentýnka je podle filmového štábu a herců velice nadané dítě. Je vyspělá, velice intuitivní a chytrá. Režisérka ji přirovnala talentem k jiné, velice oblíbené dětské hvězdě z minulosti, k Tomáši Holému, který měl rovněž přirozený talent se sladit s profesionálními herci na stejnou notu a působil velice přirozeně.