Přesvědčí Sid babičku, že je pro ni ZOO lepší než rodinný podnik?

Přesvědčí Sid babičku, že je pro ni ZOO lepší než rodinný podnik?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sidonie Novotná je nejen hlavou rodiny, ale také hlavou rodinné sklářské firmy. Jak se smíří s tím, že její vnučka nechce pokračovat v rodinné tradici? 

Sid pochází ze sklářské rodiny. Její babička Sidonie Novotná si na tuto rodinnou tradici velmi potrpí a očekává, že její synové a vnoučata budou zaujímat k rodinnému podniku stejný postoj. Když u jednoho ze svých synů narazila, doufala, že to bylo poslední zklamání v tomto směru. Bohužel pro babičku Sidonii jí ale přece jen jedno podobné zklamání potkalo. Vnučka Sid se rozhodně neviděla v čele sklářské firmy. Miluje zvířata a velmi si přála pracovat v ZOO. A rozhodla se, že si svůj velký sen splní.

Místo cesty do Ameriky, kde měla nastoupit na studium vysoké školy se rozhodla, že nastoupí do ZOO, kde si bude plnit svůj sen. Nějakou dobu se jí to dařilo před rodinou tajit. Jediný, kdo o tomto tajemství věděl, byl její bratr. Rychle se to ale dozvěděl také její otec, který byl ze začátku velmi naštvaný. Nakonec ale pochopil, že práce se zvířaty je pro Sid velmi důležitá a postavil se na její stranu. Své dcery se zastával také ve chvíli, kdy se to dozvěděla hlava rodiny Sidonie.  

Sidonie byla samozřejmě velmi rozzuřená a byla ochotná použít všemožné prostředky, aby Sid k odjezdu a studiu donutila. Toto období bylo pro celou rodinu Novotných velmi náročné a chvílemi to i vypadalo, že se tato rodina poněkud rozpadne. Naštěstí se tak nestalo, a dokonce se i babička Sidonie se Sid usmířila. Vypadá to, že i ona začíná chápat, jak moc je ZOO pro Sid důležitá.  

Jana Švandová jako Sidonie Novotná klade na své blízké vysoké nároky, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Sid díky její kolegyni napadl také skvělý kompromis. Rozhodla, že se vrátí do školy. Studovat chce ale při práci, a především v České republice. Rozhodla se změnit také obor. Chtěla by vystudovat veterinární školu, aby mohla celý život dělat to, co ji opravdu baví. Smíří se Sidonie Novotná s tímto kompromisem? Smíří se s tím, že její vnučka nebude pokračovat v rodinných šlépějích? Tato dějová linka zajisté dostane prostor i v nových dílech.  

Zdroj článku:
  • Autorský text