6 věcí, které jste o předvánoční klasice Sám doma rozhodně nevěděli

6 věcí, které jste o předvánoční klasice Sám doma rozhodně nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není snad nikdo, kdo by vděčnou sváteční klasiku Sám doma nikdy neviděl, z filmů o malém Kevinovi se stal doslova hit Vánoc. Věděli jste, kolik si Macaulay Culkin vzal za roli Kevina nebo proč má na prstě stále jizvu z natáčení?

1. Jizva na památku

I po těch letech je Macaulay Culkin poznáván jen jako Kevin ze Sám doma a kdyby náhodou na tuto epizodu svého života zapomněl, stačí, když se podívá na svůj prst. Pamatujete si na scénu, kdy Joe Pesci (Harry) kousl Kevina do prstu? Pesci měl kousnutí pouze předstírat, ve skutečnosti však Macaulaye kousnul tak, že bylo potřeba zavolat ošetřovatele.

2. Harryho měl hrát Robert DeNiro

Věděli jste, že role padoucha Harryho byla původně psána pro Roberta DeNira? Ten ale následně nabídku s díky odmítl a věnoval se jiným projektům. Těžko říct, zda toho později nelitoval, nicméně Joe Pesci zahrál Harryho výborně.

3. Dva Culkinové na scéně

Rodina McCallisterových byla opravdu početná, možná jste si ani nevšimli až příliš zvláštní podoby Kevina a jeho bratrance Fullera. Toho si totiž zahrál Keiran, Macaulayův opravdový bratr. Moc prostoru ale nedostal.

4. Nechtěli urážet ženy

Ve scéně, kdy si Kevin prohlíží fotografii Buzzovy přítelkyně se tak divně šklebí, jeho bratr zkrátka asi nechodí s žádnou krasavicí. Ve skutečnosti ale na fotografii žádná dívka není. Tvůrci použili fotografii chlapce v paruce, aby žádnou dívku nepohoršili.

5. Po druhém dílu byl Culkin v balíku

Za první díl si hlavní hvězda Macaulay Culkin vydělal na filmu 100 000 dolarů. Po úspěchu snímku a po souhlasu s tím, že natočí i druhý díl, si už ale ve smlouvě řekl o 5 milionů dolarů.

6. S Marvem to nebylo tak zlé

Chudák Marv dostal od Kevina schytáno vždycky nejvíc. Jeho utrpení však ale naštěstí bylo vždy pouze hrané a ve skutečnosti se Danielu Sternovi nic nestalo. Například při bolestivé scéně, kdy Marv leze oknem do domu a šlápne na ostré ozdoby. Ve skutečnosti byly ozdoby z cukru a ani on nenatáčel na boso, měl tělové ponožky z gumy.

 

Zdroje: