Predátor: Skutečného predátora potkala tragédie, při níž jeho život předčasně vyhasl

Predátor: Skutečného predátora potkala tragédie, při níž jeho život předčasně vyhasl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Major Dutche Schaefer v podání Arnolda Schwarzeneggera vede oddíl, který má na nepřátelském území v džungli osvobodit americké vojáky. Tato akce se sice povede, ale vojáky čeká mnohem nebezpečnější nepřítel.

Netuší, že je čekají hrůzné chvíle plné strachu, kdy stanou tváří v tvář tajuplnému mimozemšťanovi. Dokáže major Schaefer všechny dostat do bezpečí nebo se pro všechny džungle stane pastí, ze které není úniku?

Predátor patřil mezi nejvýdělečnější filmy své doby

Filmy Predátor a Policajt v Beverly Hills 2 měly v roce 1987 největší tržby za pouhý premiérový víkend. Predátor vydělal neuvěřitelných 100 milionů amerických dolarů. Samotný Arnold Schwarzenegger si vydělal 3 miliony dolarů.

Čtěte také: Tajnosti Hollywoodu: Žena, kterou bouřlivák Jack Nicholson považoval za sestru, byla ve skutečnosti jeho matkou

Režiséra filmu doporučil Arnold Schwarzenegger

Za svou šanci režírovat Predátora vděčí režisér John McTiernan Arnoldu Schwarzeneggerovi. Ten byl po zhlédnutí filmu "Kočovníci smrti" jeho tvorbou nadšený, proto jej studiu navrhl – věřil, že si hravě poradí s filmem, jehož rozpočet je desetkrát větší než zmiňovaný film. Nemýlil se.

Tragický konec herce, co ztvárnil Predátora 

Tvůrce masky Predátora Stan Winston si za svou práci vyinkasoval 1,5 milionu dolarů. Do děsivé masky oblékl Kevina Petera Halla. Tvůrci si jej vybrali kvůli jeho výšce, která je 218 centimetrů, s maskou byl až 231 centimetrů vysoký. Kevin Peter Hall se zařadil mezi nejvyšší hollywoodské herce, bohužel, jeho život vyhasl velmi brzy. Po autonehodě mu byla podána transfuze s krví pozitivní na HIV. Zemřel 10. dubna 1991.

Čtěte také: Kdo byl skutečný zabiják s krycím jménem Šakal, co dělal v Československu a kolik toho má společného s filmovými verzemi

Herci se na role museli důkladně připravit

Ještě před samotným natáčením se herci museli zúčastnit základního vojenského výcviku. Jediný, kdo tuto akci bojkotoval, byl Jesse Ventura – výcvik označil za šaškárnu.

Nenechte si ujít tento báječný sci-fi snímek 18.9. ve 22.45 na televizi Prima MAX.