Westernová komedie Pravá a levá ruka ďábla (1970): Kdo kvůli natáčení celý den hladověl a čí synek si ve filmu zahrál?

Westernová komedie Pravá a levá ruka ďábla (1970): Kdo kvůli natáčení celý den hladověl a čí synek si ve filmu zahrál?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úspěšná westernová komedie v čele s Terencem Hillem a Budem Spencerem pojednává o vztahu dvou bratrů. Nenapravitelný Joe se vrátí do města, kde jeho bratr Bambino zastupuje místního šerifa. Dalo by se říct, že Bambino jako šerif je vzorem ctnosti, ale opak je pravdou.

Bambino pravého šerifa postřelil a vyčkává na své komplice, aby provedli velkou loupež. Ovšem to ještě netuší, že se společně se svým bratrem budou muset postavit na stranu zákona, protože lidem ve městě hrozí, že přijdou o své pozemky. Usmíří se nakonec Joe a Bambino?

O scénář neměl nikdo zájem

Film režíroval a také sám si napsal Enzo Barboni. Ten měl však s jeho propagací velký problém, protože s ní přišel zrovna v době, kdy se komediální westerny moc netočily. Proto většina producentů o jeho scénář neměla zájem.

Původní verze filmu byla jiná

Kdo ví, jak by film nakonec dopadl, protože v jeho původní verzi byl pouze jeden hrdina. Jakmile si Bud Spencer scénář přečetl, okamžitě ho napadlo přidat i druhého hrdinu, Terence Hilla. Ten nabídku samozřejmě přijal.

Kdo měl být původními hrdiny?

Také původní obsazení bylo jiné, hlavní role měly patřit italským hercům George Eastmarovi a Pietru Martallenzemu (Peter Martell). Naštěstí se tak nestalo a ke slovu se dostal Bud Spencer a Terence Hill. Oblíbená dvojka se zasloužila o to, že film patřil v italských kinech mezi ty nejnavštěvovanější až do roku 1986.

Scéna s fazolemi se stala proslulou

Pamatujete si počáteční část filmu, kdy Joe Trinity do sebe přímo hází plný talíř fazolí? Není v tom žádný trik, Terence Hill celý den nejedl, aby scénu zahrál přesně tak, jak je zobrazena ve filmu. Také si ve filmu zahrál se svým malým synkem, a to přesně ve scéně s dítětem (Terencův syn), které drží dítě další.