Poslední oběť: Nová minisérie se známou dvojicí sourozenců Stely a Alberta nabídne porci napětí i zapeklitých vztahů

Poslední oběť: Nová minisérie se známou dvojicí sourozenců Stely a Alberta nabídne porci napětí i zapeklitých vztahů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníkům seriálů neušel osmidílný projekt Půlnoční zpověď, kterým zahajovala své vysílání jedna streamovací platforma. Ústřední dvojice postav v podání Markéty Plánkové a Marka Lambory je zpět (a v běžné televizní nabídce). K nim se přidá řada oblíbených herců, jako je například Lukáš Vaculík.

Tragické události v životě archeologa Tomáše Hrubana (Lukáš Vaculík) významně ovlivní osudy sourozenců – kněze Alberta Macha (Marek Lambora) a jeho sestry, terapeutky Stely Skoumalové (Markéta Plánková). Lukáš Vaculík už vyrost z rolí lehkovážných floutků a poslední roky ho vídáme ve velice zajímavých dramatických postavách. Za všechny je třeba zmínit seriál Ochránce, kde se z oblíbeného učitele stává první školní ombudsman, který nechá nahlédnout diváky zajímavým způsobem do problematiky současného školství. 

Tentokrát se vdovec, archeolog Tomáš, kterého Vaculík ztvárnil, pokusí vyrovnat se smrtí své milované ženy Táni (Adéla Gondíková). Ta zemřela při autonehodě. Když však policie začne nehodu vyšetřovat, postupně vychází na povrch skutečnosti, které smrt úspěšné vědkyně ukazují v úplně jiném světle. Šlo o vraždu. 

Tomáš není na první pohled moc čitelný, a to mi vyhovuje, protože takové postavy mám rád. Nechal jsem si od Kateřiny a Jitky Bártů poslat scénář, přečetl si ho a s chutí na něj kývl,  

prozrazuje Lukáš Vaculík. 

Právě v tomto čase je Albert na pochybách ohledně své víry a řeší dilema, zda je jeho víra dostatečně pevná, aby mohl nosit sutanu, nebo zda by se raději měl věnovat vědě. Stela také nemá klidné období a není si úplně jistá svým vztahem s manželem Liborem (Jiří Dvořák)

Tomáš a Albert jsou tak postaveni do rolí jak podezřelých a obětí, tak i vyšetřovatelů. Přes vzájemné neshody spolu musí pátrat po pravdě.  

Asi dva natáčecí dny mi trvalo, než jsem toho Alberta našel. Partneřím v ústřední trojici s Lukášem a Markétou a je to zajímavé. V kostýmu kněze se cítím docela dobře, protože on není moc na módu, a i když chodí v civilu, tak je mi nakonec pohodlnější ta sutana,  

přiznává Marek Lambora, který nahodil plnovous, ztmavil vlasy a převtělil se do mladého, a zatraceně přitažlivého, kněze.  

Markéta Plánková a Lukáš Vaculík
Markéta Plánková a Lukáš Vaculík. | Zdroj: FTV Prima

Pomoc vyrovnat se se smrtí manželky má Tomášovi Stela Skoumalová, vyhledávaná psycholožka a vztahová terapeutka.  

Stela se věnuje i skupinové terapii, konkrétně pro vdovce. Potkává na ní sympatického muže, který ale nepřišel náhodou. Začne se rozehrávat napínavý příběh plný záhad s překvapivým koncem,

poodhaluje svou postavu Markéta Plánková a dodává, že její postava má těch tajemství v zásobě rozhodně víc.  

(V TV vysílání od 29.3.2023)

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský článek