Poslední oběť: Napínavý příběh začíná zdánlivě náhodnou nešťastnou dopravní nehodou

Poslední oběť: Napínavý příběh začíná zdánlivě náhodnou nešťastnou dopravní nehodou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V epizodě s názvem Půlnoc zahyne při autonehodě vědkyně Táňa Hrubanová, která v době nehody měla namířeno do restaurace na oslavu výročí s manželem. Všechny důkazy nasvědčují tomu, že se jednalo o zločin. Případu se ujímá kriminálka a detektiv Standa Fučík (Marek Němec). V hledáčku policie se ocitá truchlící manžel Tomáš.

Statistiky jsou neúprosné, a proto se vyšetřování vždy velice důkladně zaměřuje na nejbližší rodinné příslušníky. V tomto případě je to manžel. Charismatický archeolog má sice alibi, ale když je ve hře životní pojistka, tak má její příjemce pro kriminalisty ještě větší cenu. Tím se stává Tomáš Hruban (Vaculík) nejhlavnějším podezřelým.  

Situaci mu nevylepšila ani závistivá tchýně Nina, která na něj hází špínu z minulosti, vytahuje na něj dávno zapomenuté hříchy a je rozhodnutá ho o peníze připravit za každou cenu. Svoji misi zahajuje už na pohřbu.   

Jedinou velkou oporou je mu jeho syn Vojta, který má strach o otcovu psychiku. Přál by si, aby otec docházel na terapii. To je podle něj způsob, jak se dokáže se situací co nejrychleji vyrovnat, a bude mít tak dost síly se bránit policejním nástrahám. 

Všechny důkazy zatím nemilosrdně směřují proti Tomášovi. Byl to on, kdo se staral o údržbu vozu, a proto snadno mohl zařídit zrádnou poruchu, kvůli které mohla nehoda vzniknout. Ze skříně také vykukují kostlivci. I Tomášovu první manželku potkala před dvaceti lety tragická událost. Nejasnosti jsou i kolem koupě jachty a stěhování do zahraničí.  

Adéla Gondíková a Lukáš Vaculík jako seriáloví manželé
Adéla Gondíková a Lukáš Vaculík jako seriáloví manželé. | Zdroj: FTV Prima

Další variantou, se kterou vyšetřovatelé pracují, je vědecké prostředí, ve kterém se Táňa Hrubanová pohybovala. Pracovala na velmi specifickém výzkumu inovativního léku – kolem její vědecké práce bylo mnoho vyhrocených situací. Nejpodivněji se jeví skutečnost, že si Táňa k práci přizvala Alberta Macha, svého bývalého studenta. Ten ovšem působí jako kněz a nechce, aby se k výsledkům výzkumu dostal kdokoli nepovolaný.  

Doktorandka Březinová (Lenka Vlasáková) se ujímá vedení výzkumu po Táně. Dochází jí ale, že bez Alberta to nepůjde.  

Archeolog Hruban rozjíždí své soukromé detektivní pátrání a začne se zajímat o minulost své ženy. Zjistí tak, že měla tajného milence, chtěla se rozvést a svěřovala se právě knězi Albertovi.   

Stela má práce nad hlavu a na bratra nemá moc času. V ději se také proplétají manželé Šmeralovi (Jan Dolanský a Kristýna Badinková Nováková). Ti žijí v Záhřebu, stejně jako Albert.  

Hrubanova tchýně Nina se nemíní vzdát dědictví. S pomocí právničky Rossmanové (Dana Morávková) chce dokázat, že je Hruban dvojnásobný vrah a Táni se zbavil kvůli vysoké životní pojistce. 

Vyjde sveřepé tchýni s úspěšnou advokátkou v zádech její snažení? Co zjistí Tomáš o milenci své ženy? Ovlivní to jeho pohled na manželství? Chce Hruban opravdu spravedlnost, nebo je vidina peněz silnější? A co s tím má společného kněz? 

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský článek