Blíží se očekávaná premiéra filmu Velké Británie: Poslední noc v Soho

Blíží se očekávaná premiéra filmu Velké Británie: Poslední noc v Soho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Last Night in Soho se objeví v kinech 11.11. 2021. Za režií a scénářem stojí Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, Tintinova dobrodružství, Baby Driver) a začínající scénáristka Krysty Wilson-Cairns (1917).

Pokud máte rádi filmy plné nočních můr a chcete se trošku bát i poté, co odejdete z kinosálu domů, pak je Wrightův thriller pro vás to pravé. Ve filmu si zahráli třeba Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Terence Stamp nebo Diana Rigg.

Thomasin v roli Eloise, studentky módního návrhářství, se ocitla z malé vesnice zapomenuté na anglickém venkově v rušném a lidnatém Londýně. Na tak extrémní změnu nebyla připravená a musí čelit ještě prapodivnému životu, který prožívá pokaždé, když ve svém pronajatém pokojíčku usne. Její sny jsou tak živé, že si není úplně jistá, zda šlo opravdu jen o živé sny, které její mysl vytvořila pod vlivem zásadních změn, které v životě učinila.

Zdroj: Universal Picture International / CinemArt

V prapodivně živých snech se Eloise vrací v čase a ocitá se ve velice slavné čtvrti Soho, kde je vyhlášený noční klub Café De Paris. V klubu se potkává s mladou a atraktivní tanečnicí Sandií, kterou si zahrála nedávno objevená Anya Taylor- Joy, která se stala po celém světě známá především díky poutavé minisérii Netflixu Dámský gambit.

Sandie je velice úspěšná a Eloise se nemůže ubránit tomu, aby na ni styl a divokost tanečnice neudělal velký dojem. Tolik okouzlená svým „nočním dobrodružstvím“ si ani neuvědomuje, že se její noci začínají prolínat s běžným denním životem. Nakonec je úplně zmatená a získává pocit, že nejde jen o obyčejné sny, ale že její přítelkyně ze snu volá o pomoc a ona je jediná, kdo to dokáže. Trochu šílený a trochu nebezpečný příběh tak postupně odhaluje další důležité detaily příběhu.

Zdroj: Universal Picture International / CinemArt

Režisér Edgar Wright si přál, aby si každý divák nechal pointu příběhu pro sebe. Jak řekl:

Prostě, co se stane v Soho, ať zůstane v Soho.

Představitelka hlavní role Thomasin McKenzie dodala:

Jsem ráda, když mě příběh překvapuje a tady se to děje nepřetržitě. Nikdy nevíte, co se stane v příští minutě.

Thomasin McKenzie je mladá Novozélanďanka pocházející z umělecké rodiny, která má před sebou slibnou kariéru. Těšit se na ni můžete i v jednom z nejočekávanějších filmů s Tomem Cruisem Top Gun: Maverick, který byl opakovaně odložený až na příští rok.

V roce 2018 natáčela v České republice snímek z období 2. světové války Králíček Jojo.

 

Zdroj:

  • Tiskový materiál CinemArt