Pondělní Prostřeno s Denisou: Netradiční soutěžící Matěj zdaleka nedosahuje v extravaganci úrovně Libora, všem se ulevilo

Pondělní Prostřeno s Denisou: Netradiční soutěžící Matěj zdaleka nedosahuje v extravaganci úrovně Libora, všem se ulevilo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soutěžící i diváci byli trochu zaražení z Matěje, který využil Prostřeno proto, aby propagoval svou profesi. Jako „herec – rychlokvaška“ asi nemá moc příležitostí, aby se zviditelnil. Proč se tyto věci dějí v pořadu o vaření, asi nepochopíme. Mohlo to být horší.

Denisa je mladá maminka, která se stará o půlroční dítě a výhru by investovala do zařízení dětského pokoje. Menu nebylo nijak náročné, Denisa je vyučená v oboru kuchař-číšník, ale zdůraznila, že v kuchyni nepracovala. Stejně jako dezert ze sušenek, začíná být už otravné vidět neustále panenku a šťouchané brambory. To je na soutěž ve vaření opravdu málo.

Denisa jako předkrm zvolila salát s jogurtem a nivou a přidala k němu bramboráky jako úkol týdne. Některým hostům moc kombinace neseděla a vytušili, o co jde. Ve srovnání s minulým týdnem je úkol poněkud složitější. Denisa si ho ještě trochu zjednodušila a místo „Jihočeské cmundy“ udělala jen bramboráčky. I tak je to pořád dost práce a zabere to nějaký čas. Jahody minulý týden byly hodně nenáročné.

Renata, která seděla naproti Matějovi, na něj neustále zírala a smála se. Denisa nemá z klaunů moc dobrý pocit, a tak se na netradičního hosta raději moc nedívala. Všechny ovšem zajímalo, zda se jim jako jediný muž během týdne odhalí.

Denisa vsadila na kuřecí vývar, protože ho má ráda a chutnal i hostům, přestože byl kalný. Ivana dodala, že čirost není důležitá a hlavní je chuť. Sama by si polévku víc přisolila. Denisa zvolila domácí drobení.

Hlavní chod ničím nepřekvapil, ničím nenadchl. Panenka s pepřovou omáčkou a šťouchané brambory jsou ale trochu nudné. Vyučená kuchařka snad chodila na praxe a mohla vymyslet nápaditější jídlo. Panenka je v soutěži dvakrát do týdne.

Hlavní chod u Denisy, zdroj FTV Prima

Dortík zaujal ze všech jídel nejvíce. Denisa už do korpusu dala ovoce a zdobila směsí šlehačky a mascarpone. Nezapomněla na čerstvé ovoce. Všem moc chutnalo, přestože Ivana má cukrovku, a tak sladkému neholduje. Škoda, že Denisa nezkusila trochu inovace i u hlavního chodu. Vyvařila si 29 bodů, a to asi na výhru stačit nebude.

Nejvíce bodů udělil Matěj a dal Denise devítku. Rozhodně tedy netaktizuje. Nejméně dala Jiřina, tak uvidíme, čím ve čtvrtek uchvátí své hosty a jak se jí podaří jídlo dochutit a hosty ohromit.

Diváci hodnotili Denisu jako průměr. Její jídlo neurazí, ale ani nenadchne. Všichni se těší hlavně na Matěje, který pozve své hosty do netradiční kuchyně.

 

Zdroje článku: