Pondělní Prostřeno: Maryna rok bojuje s rakovinou, na rozdíl od svých soupeřů, kteří připomínali mumie, je plná optimismu

Pondělní Prostřeno: Maryna rok bojuje s rakovinou, na rozdíl od svých soupeřů, kteří připomínali mumie, je plná optimismu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento týden vaříme v Plzeňském kraji. Maryna (25) žije přímo v Plzni, nedaleko slavné věznice. I přes svůj nízký věk má už devítiletého syna, za sebou rozvod a dvě operace. Kvůli vážné nemoci je už rok doma, ale věří, že vše dobře dopadne a vrátí se do práce.

Do soutěže šla proto, aby si trochu zpestřila dlouhé dny a zažila něco netradičního. K jejímu velkému překvapení k ní přišli na návštěvu čtyři muži. Nákup na pohoštění pro pět lidí ji vyšel asi na 1800 korun a hostům chce nabídnout ukrajinskou kuchyni, kterou si ovšem trochu upravila podle své chuti.

Pondělní hostitelka překvapila své hosty i perfektní češtinou, ale moc se s pány nepobavila. Minulý týden byla i přes přítomnost trochu zákeřné Renaty, atmosféra u stolu rozhodně srdečnější.

Hosté vypadali u stolu zamyšleně. Možná byli zaskočeni, že jeden ze soutěžících (Patrik) se s Marinou zná a vrtalo jim hlavou, zda to neovlivní nějakým způsobem hodnocení. Maryna ale všechny ujistila, že to nehraje žádnou roli a až bude na návštěvě u Patrika, rozhodně nebude jeho nedostatky ve vaření přehlížet.

Úkolem týdne byl tatarák a hostitelka ho nejprve chtěla udělat z ovoce, ale potom si to rozmyslela a využila toho, že podává jako předkrm bliny s uzeným lososem a udělala tatarák z lososa. S rybou ale moc u pánů neuspěla.

Boršč podle Maryny, zdroj: FTV Prima

Polévka nebyla žádným překvapením, takže se servíroval boršč. Maryna si recept přizpůsobila své chuti a uvařila ho z uzených žeber. Pánové sice chválili, ale podle jednoho by mělo být v této klasické polévce z východu více druhů masa, jiný by tam dal zase víc řepy. Ze všech chodů, které se během ukrajinského večera ocitly na stole, byl boršč podle soupeřů nejlepší.

Šašlik se šťouchanými bramborami neprošel bez kritiky a vepřové bylo tuhé. Někteří pánové očekávali pokrm z mletého, takže když jim přistál na talíři špíz, byli překvapeni. Dojem z večeře nevylepšil ani dezert, který nesl název vareniky s horkým ovocem. Ten nechutnal ani hostitelce, protože ovoce bylo málo sladké.

Pánové sice moc nejedli a ani moc nemluvili, ale upovídaná hostitelka se jim stačila svěřit, že dítě měla už v šestnácti letech. Otec o něj nejevil zájem, po čase si našla manžela, se kterým už se stihla rozvést, ale sama dlouho nezůstala a už má asi rok přítele. Z celého večera se hosté bavili jen pár minut, když skládali kelímky, což byla sice jednoduchá, ale přesto vydařená zábava.

Maryna si vyvařila pouhých 25 bodů, takže pánové mají velkou šanci ohromit. Snad se i trochu uvolní a zdrženlivost nechají příště doma.

Šašlik podle Maryny, zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: