Policie Modrava: Kývne Jana Vinická na nabídku německého fešáka a opustí kvůli lásce Kašperky?

Policie Modrava: Kývne Jana Vinická na nabídku německého fešáka a opustí kvůli lásce Kašperky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hluboké lesy, zurčící potoky a torza starých usedlostí na samotě. Místní nemají problém na Šumavě ukrýt mrtvolu, která může zůstat neobjevená desítky let. Někdy však samotný vrah má zájem na objevení mrtvol? Že by měl výčitky svědomí? Možná jsou za vším opět jen peníze.

Posel ze světa mrtvých – to je název další epizody naší oblíbené kriminální série he Šumavy. Ztratil se starý bručoun Pavel Krýzl. Jeho sestra nahlásila zmizení poté, co se bratr měl vrátit z drahé exotické dovolené. Ale odjel vůbec zámožný důchodce na vysněné Filipíny? Stal se obětí jednoho z dlužníků, který se rozhodl místo vrácení půjčky raději pro zločin? Nemůže být za jeho zmizením horkokrevný soused, kterému bránil v používání cesty? Souvisí se zmizelým Krýzlem kopie drahého uměleckého díla, kterou kriminalisté našli?

Padá jedna vyšetřovací verze za druhou a Vinická už začíná být bezradná. Ještě podivnější začíná případ být, když je sestře zmizelého muže doručen dopis s nápovědou, kde by se mohlo tělo muže nacházet.

nález mrtvoly ve starém sklepě, zdroj. TV Nova

A uprostřed složitého případu přijde za Janou Vinickou Petr s nabídkou, zda by se s ním nechtěla přestěhovat do Ameriky, kde by chtěl rozšířit své sklářské podnikání. Copak by mohla opustit svou práci a milovanou Šumavu? Uvědomuje si vůbec její nápadník, co od ní žádá?

Kde se vzal v českém seriálu německý fešák Florian Stadler (49) a jak se mu hrálo s českými kolegy

Režisér Jaroslav Soukup potřeboval do seriálu postavu Čecha s německými kořeny. Němců, kteří zakořenili na Šumavě není málo a objevovali se i v reálných příbězích, ze kterých seriál čerpal. Soukup chtěl neokoukanou a příjemnou tvář. A tak se v seriálu objevil hezounek, který to uměl se sklem a dokázal okouzlit i Vinickou, která se sice nové lásce nebránila, ale už se smířila s tím, že na muže štěstí nemá.

Soňa Norisová byla z nového hereckého kolegy nadšená. Byla to právě její postava, která s německým hercem měla nejvíce scén a ze začátku to bylo trochu komplikovanější, protože slovenská hvězda sice umí dobře česky, ale německy nezná ani slovo a v případě Stadlera to bylo podobné, česky neuměl ani slovo. Pracovalo se ji s ním však výborně, a to i přes jazykovou bariéru. Florian je podle ní velice přátelský a pozitivně naladěný a nelze přehlédnout ani jeho příjemný vzhled. Přesto bylo pro Norisovou zvláštní, když na něj mluvila česky a on ji odpovídal německy. Německý herec byl potom nadabovaný.

Florian Stadler je v Německu poměrně populárním hercem, kterého proslavil seriál Sladká Laura, kde v letech 2008 – 2018 hrál kondičního trenéra.

Není to jediný cizinec v seriálu Policie Modrava. Táňu si zahrála Karin Haydu, která má přece jen k češtině blíž, protože její otec navštěvovat českou základní školu a dědeček pracoval v Ostravě.

Zdroje článku: