Otevřel dveře do hospodských kuchyní a nestačili jsme se divit. Pohlreich je zpět a tentokrát to nebude o špíně a švábech

Otevřel dveře do hospodských kuchyní a nestačili jsme se divit. Pohlreich je zpět a tentokrát to nebude o špíně a švábech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejznámější český kuchař, kterého část národa nenávidí a ta druhá miluje, je zpět. A tentokrát nebude vybírat shnilé maso z mrazáků a plesnivou zeleninu připravenou pro servírování. Ať je Zdeněk Pohlreich kritizovaný, nebo velebený, donutil český národ k zamyšlení, co vlastně dostáváme na talíři.

V návratu do restaurací to tentokrát bude vzpomínka na to nejlepší, co se během natáčení „Ano, šéfe!“ odehrálo. S hubatým, ale zručným kuchařem tentokrát nahlédneme v osmidílném cyklu do skvělých restaurací, kde se nemusíte bát objednat si oběd a kam můžete vzít partnera na romantickou večeři.

Šéf je zpět a představí výborné kuchaře, kteří sice nepózují běžně před kamerami, ale v gastronomii jsou jako ryby ve vodě. Diváci najdou také spoustu inspirace, nápadů a triků, které se mohou v domácí kuchyni hodit.

Pořad „Ano, šéfe!“ se stal trhákem na televizních obrazovkách a postrachem pro restauratéry, kteří si mysleli, že si s pomocí vyhlášeného kuchaře udělají reklamu pro svůj podnik. Často se nestačili divit, co všechno se o svých schopnostech a restauraci dozvěděli.

A protože byl pořad hodně úspěšný a vyhlášený kritik je stále zavalen dotazy ohledně natáčení kuchařské show, rozhodl se po dlouhé době opět přinést na obrazovky další sérii, kde se vrátí k některým nezapomenutelným zážitkům, které prožil během natáčení, a zároveň přidá po boku skvělých kuchařů nové recepty z různých koutů světa.

Divák bude mít možnost porovnat kulinářské schopnosti, které stačily na vedení kuchyně před lety, s požadavky, které přinesla moderní gastronomie.  

V každém dílu bude retrospektiva a nové recepty od těch nejpovolanějších. To vše bude doplněno debatou o české gastronomii a samozřejmě o nárocích gurmánů, kteří už nechodí do hospod na guláš se šesti, ale očekávají zážitek z jídla.

Pohlreich v kuchyni, zdroj: FTV Prima

Pozvánka Zdeňka Pohlreicha

„Budeme v každém dílu mít špičkovou kuchyni v moderním pojetí, ukážeme si, jak by mohla vypadat třeba moderní česká hospoda nebo asijská kuchyně v Praze.“

„Těším se, že představím své profesní kolegy, kteří nejsou zdaleka tak známí, a přesto mají dost co nabídnout. Jídlo bude skvělé i exotické. Tak se dívejte.“

Zajímavosti o pořadu Ano, šéfe!

Pořad vychází z originálního formátu Ramsay's Kitchen Nightmares, který se vysílal od roku 2004 ve Velké Británii. 

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se opakovaně vyznával k obdivu k šéfkuchaři původního formátu pořadu Gordonu Ramsaymu, a když navštívil Prahu, tak mu dělal průvodce.  

V mnoha dílech, kde musel Pohlreich řešit prohřešky personálu kuchyně, z něj padaly takové hlášky, že i štáb byl v šoku a filmaři často propadali záchvatům smíchu. Některé přisprostlé výrazy bývaly v první polovině pořadu, která se vysílala před desátou večer, „vypípané“.

Za celé roky natáčení pořadu se nepodařilo dokončit jenom jeden díl. Jednalo se o brněnskou restauraci Bohéma ve 2. díle 4. série.

Nový pořad bude ve vysílání od 28. října na Primě.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský článek