Podzimní seriálová úroda aneb co nás letos čeká? Vojta Kotek v roli Einsteinova potomka či drama z psychiatrické léčebny

Podzimní seriálová úroda aneb co nás letos čeká? Vojta Kotek v roli Einsteinova potomka či drama z psychiatrické léčebny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také na podzim si pro nás připravili tvůrci několik seriálových novinek. Na které kousky se můžeme po prázdninách těšit? Máme pro vás tipy na zahraniční i české seriály, které ovládnou podzim 2020.

The Mandalorian

Na podzim 2020 čeká na fanoušky druhá série této ságy. Space western se odehrává ve světě Star Wars, konkrétně pět let po ukončení událostí v díle Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů. Hlavním hrdinou je mandalorianský námezdní lovec Din Djarin.

Výkonný producent a scenárista Jon Favreau na svém Twitteru pak fanoušky ujistil už krátce po odvysílání posledních dílů první série, kdy se mohou těšit na pokračování. Navzdory náročnému natáčení se tak druhá série dostane na svět už na podzim roku 2020.

Einstein – Případy nesnesitelného génia

Tato novinka je další přírůstek do seriálové rodiny TV Prima. Svou premiéru si měl odbýt již v březnu, pod vlivem pandemie koronaviru však bylo nasazení do vysílání odloženo a seriáloví fanoušci se dočkají až během letošního podzimu.

V hlavní roli se představí oblíbený Vojta Kotek. Ten ztvárnil postavu svérázného profesora Filipa Koeniga, prapravnuka Alberta Einsteina. Hlavní hrdina je sice inteligentní, ale také notně nesnesitelný, což mu pro jeho brilantní schopnosti bývá odpuštěno. Zároveň se snaží užít si svůj život naplno, než ho o něj připraví smrtelná choroba.

Ratched

Bohatý seriálový podzim čeká také na fanoušky u Netflixu. Podzimní seriálová sezóna tak bude okořeněna i prequelem slavného filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Seriál dostal název Ratched.

Příběh se odehrává v roce 1947 a jeho hlavní hrdinkou je mladá zdravotní sestra Mildred Ratched. Ta pracuje v psychiatrické léčebně. Působivé drama sleduje krutou proměnu hlavní hrdinky. V hlavní roli se představí americká herečka Sarah Paulson. Znát tuto dámu můžete například z historického dramatu 12 let v řetězech, které si v roce 2013 dokonce odneslo prestižního Oscara za nejlepší film.