Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008): Brad Pitt a 13 nominací na Oscara

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008): Brad Pitt a 13 nominací na Oscara
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Benjamin jako miminko se vzhledem staříka objevil na schodech domova pro seniory, začala se o něj starat pečovatelka Queenie. Po čase se v domově setká i s mladou Daisy, na kterou se nedá zapomenout.

Ačkoliv se narodil jako stařeček, začne mládnout. Vydá se do světa, ovšem zjišťuje, že doma mu bylo nejlépe. Také se setká s již starší Daisy, ke které začne pociťovat něco víc. Jak to s podivuhodným Benjaminem a láskou k Daisy dopadne?

Předlohou pro film byla Fitzgeraldova povídka

Toto fantazijní drama vychází z povídky známého spisovatele F. Scotta Fitzgeralda. Ovšem Eric Roth jako scénárista filmu téměř celý děj této povídky obměnil – zejména časový růst Benjamina Buttona. Ve Fitzgeraldovém příběhu se narodil jako dítě, ovšem se stařečským myšlením. Když umíral, jeho myšlení se rovnalo tomu dětskému. Ve filmu je to přesně naopak.

Změny film provázely od prvopočátku

Zpočátku měl film režírovat Spike Jonze nebo také slavný Steven Spielberg a hlavní roli měl ztvárnit Tom Cruise. Jenže po mnoha dohadech v roce 1998 rozhodli, že se režie ujme Ron Howard a postavu Benajina Buttona zahraje John Travolta. Nakonec vše dopadlo jinak a režii měl na starosti David Fincher a hlavní roli si střihl Brad Pitt.

Film je jeden velký trik

Film by se neobešel bez různých triků a počítačových úprav. Jen v jeho prvních padesáti minutách je použito celkem 325 trikových úprav. Mezi ně patří hlavně scény s Bradem Pittem, ten se do 52. minuty ve filmu vůbec neukazuje, jde pouze o jeho tvář digitálně upravenou na cizí tělo. Bradova podmínka totiž byla, že chce všechny Benjaminovy časové linie hrát on.

Romantickou podívanou si můžete užít v pondělí 20.7. ve 20.00 na televizi Nova Cinema.