Jan Plouhar z Ulice oslaví 14. března čtyřicátiny

Jan Plouhar z Ulice oslaví 14. března čtyřicátiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Janu Plouharovi jsou role svůdníků nejspíš souzeny. Mezi jeho nejčerstvější projekty patří Slunečná nebo Modrý kód, pořádnou zápletku však měl i v Ulici. V roce 2011 získal obdiv Terezy Jordánové.

Jan Plouhar jako mladý učitel výtvarné výchovy

Když se v Ulici objevil herec Jan Plouhar jako Petr Peterka, země se zatřásla a kolena Terezy Jordánové (herečka Patricie Solaříková) se podlomila. Petr Peterka přichází do školy jako odborný asistent a učitel výtvarné výchovy. Od ostatních učitelů se však v mnohém liší. Velmi rád tráví čas se svými studenty a v jejich společnosti se dobře baví. Velmi snadno je dokáže nadchnout a získat si jejich přízeň. Něco o jeho kouzlu ví také Tereza Jordánová. Ta sice aktuálně randí s Vojtou, novému učiteli však nedokáže odolat.

Na noc v Peterkově ateliéru se stojí fronty

Ačkoliv je Peterka učitelem, žádný svatoušek rozhodně není. Vždyť mu je teprve třicet, a tak má velmi zkreslené představy o tom, jak by se měl jako učitel chovat. Do party mladších studentů velmi rychle zapadl. Mimo jiné se objevuje i mezi lidmi, kteří mají velmi blízko k Tereze Jordánové. Netrvá tedy dlouho a Tereza, k jejíž láskám v Ulici patřil například Štěpán Benoni, se do něj zamiluje. Má to však háček, už někoho má a tím někým je Vojta Kalich (herec Petr Buchta).

Patricie Pagačová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ačkoliv se to tak může jevit, Petr Peterka vztah a závazky rozhodně nehledá. Baví se tím, že studentky svádí a dostává je do postele. Díky jeho sympatiím stojí holky na noc v jeho ateliéru fronty. Jednou z nich je i Tereza Jordánová, která většinou platila za slušné holky. Možná překvapila i sebe samu, když Peterkovi vlezla do postele. Čekala však mnohem víc než vášeň na jednu noc. Po vášnivé noci však Peterka o Terezu ztratil zájem. Navíc Terezina nevěra praskne, spíš se tedy Vojtovi sama přizná. Vojta stojí před rozhodnutím, zda má Tereze ještě důvěřovat.

Nadšený z Petra Peterky nebyl ani učitelský sbor

Příliš nadšený nebyl z Petra Peterky ani učitelský sbor. Jak by mohl, když ve svém kolektivu měli spíše studenta než profesionála? Petr Peterka dlouhodobě překračoval své hranice. Aktuálně se Jan Plouhar v Ulici už neobjevuje. Diváky, kteří si ho mohli najít mimo jiné v seriálech Slunečná nebo Modrý kód, možná bude zajímat, že bude Plouharovi čtyřicet let. Krásné kulatiny oslaví už 14. března a my mu přejeme všechno nejlepší!

Jen tak pro zajímavost, Jan Plouhar není jediným hercem, který v Ulici ztvárnil roli svůdníka. Svůdník a také učitel byl například i Hynek Urban. Ten v této roli však neuměl chodit tak dobře jako Peterka, protože jeho aférka se studentkou skončila těhotenstvím. Vyhlášeným svůdníkem v Ulici byl i Oldřich Farský, který svými zálety dlouhodobě ubíjel svou manželku Jitku. 

 

Zdroje: