Pipi Dlouhá punčocha (1969-1970): Opici, která v seriálu hrála, filmaři nesnášeli. Proč?

Pipi Dlouhá punčocha (1969-1970): Opici, která v seriálu hrála, filmaři nesnášeli. Proč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal z dětství dobrodružné příběhy o Pipi a jejích kamarádech. Věděli jste ale, že opici, která si v seriálu zahrála, filmaři doslova nesnášeli? Co jim prováděla? A z kolika dětských hereček vůbec filmaři slavnou postavu Pipi punčochatou vybrali?

Zpropadená opice

Možná se vám seriál líbil i proto, že v něm děti mají doma zvířata. No, uznejte, kdo z vás by si jako malý nepřál mít doma nějaké zvíře, natož pak koně nebo opici. Jenže právě seriálová opice byla trnem v oku celému filmařskému týmu. Nejen, že neustále čůrala na hlavní hrdinku Pipi, Inger Nilsson, ale také pořád odbíhala ze záběru nebo dokonce rozkousala elektrické vedení.

Komparz obřích rozměrů

Zdá se vám obličej seriálové hrdinky až neskutečně zvláštní, nebo dokonce uměle dotvořený? Omyl! Vše (kromě účesu samozřejmě) je dílem přírody. Filmaři před natáčením pořádali mnoho komparzů, a Pipi Dlouhá punčocha v podání Inger Nilsson byla nakonec vybrána z více než 8000 dětských hereček, které se o roli ucházely. Natočilo se nakonec 21 epizod, a to v koprodukci Švédska a Německa. Předlohou pro seriál byly knihy Astrid Lindgrenové, ta pro filmovou produkci vytvářela i scénář.

Patřili jste i vy mezi obdivovatele dobrodružství Pipy Dlouhé punčochy, která žila sama ve vile Vilekule, měla vlasy zrzavé jako liška, a hlavu plnou bláznivých nápadů?