Petra Lustigová z Ulice dnes slaví narozeniny

Petra Lustigová z Ulice dnes slaví narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete si na dobu, kdy do života Aničky vstoupila esoterička Helena Halamová? Hrála ji herečka Petra Lustigová a diváky Ulice může mimo jiné zajímat i fakt, že 14. května oslaví 58 let. Tehdy Anička ovlivnila chod rodiny Liškových, a to natolik, že ji následně musela Anička ze svého života vyštípat. 

Petra Lustigová jako Helena Halamová 

Píše se podzim 2015 a diváci se jako obvykle mohou těšit na nové díly Ulice a s nimi i na nové postavy. Ani pro tuto sezónu tomu není nijak. Na podzim roku 2015 vstupuje do Ulice učitelka Landová (herečka Kateřina Holanová), rodiče Skyler – Justine a Jean-Claude van Ruyter, dvojčátka Digi – Patricie a Julie Stránské a bývalá učitelka Franty Lišky – Helena Halamová. Jak už to tak bývá, nové postavy do seriálu přicházejí, aby ovlivnily děj stávajících postav, no a Helena Halamová přichází k Aničce. Nějakým způsobem se ty dvě potkají a začnou si rozumět.

Helena Halamová dříve učila Frantu. Anička se však dozvídá, že teď už se učením nezabývá, protože se věnuje osobnímu rozvoji, bylinkám a esoterice. To je něco pro Aničku, které nervy rozdrásal její manžel Bedřich Liška, když jí byl nevěrný se spolužačkou Lucií. Anička ráda zkouší nové věci, a tak se ty dvě lehce skamarádí. 

Helena začne být u Lišků mnohem častěji. S Aničkou cvičí jógu, bere ji s sebou na své workshopy a nikdy u ní nezapomene nechat bylinky míchané Aničce na míru. Anička je štěstím bez sebe. Zdá se, že konečně našla svou spřízněnou duši. Děti už jsou velké, a tak má konečně možnost naplno rozvinout svůj potenciál. 

Adrian Jastraban a Ljuba Krbová, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Bedřichovi začíná přítomnost Heleny vadit

Vzhledem k tomu, že Anička Heleně úplně propadne, promítne se to i na vztahu k Bedřichovi. Ten se naráz ocitá až na druhé koleji, na což u Aničky nikdy nebyl zvyklý. Zejména některé divačky mu tohle přejí. Vždyť on sám Aničku jednou zradil, tak co čeká? Měl by se ukázat jako podporující partner a novou kamarádku Aničce přát. Ostatně se tak také děje, alespoň na začátku.

Později Anička esoterice a zdravému životnímu stylu a myšlení propadne natolik, že na druhou kolej začíná spolu s Bedřichem odsouvat celou svou rodinu. Všechno jí našeptává Helena. Ta chce Aničce otevřít oči, a tak jí neustále opakuje, že by měla sebe dávat na první místo. Daří se jí to. Anička se začíná cítit lépe. Je uvnitř silnější a má spoustu nové energie. Bohužel už to není ta starostlivá Anička, jak ji diváci znají, nýbrž rozlítaná ženská, která je více pryč než doma. 

Dojde to tak daleko, že Anička málem odmítne podpořit Frantu u důležitých zkoušek, což je poslední kapka pro Bedřicha, který dává Aničce nůž na krk. V té době už jsou patrné vyhrocené vztahy mezi ním a Helenou. Ta si toho však nevšímá a dál čistí špatné vibrace kolem Aničky. Jenže čeho je moc, toho je příliš. Nakonec si i Anička uvědomila, jak moc ji Helena odtáhla od rodiny. Protože si nedá říct jinak, musí se od ní Anička úplně odstřihnout, aby mohla jít cestou zpátky ke svým nejbližším. 

Zdroj článku:
  • Autorský text