ZOO: Komplikovaný vztah Viky a Petra nebo romantická láska Haďáka a Anny?

ZOO: Komplikovaný vztah Viky a Petra nebo romantická láska Haďáka a Anny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Zoo je mimo jiné netradiční v tom, že je jeho děj postaven na dvou hlavních hrdinkách. První z nich je Viktorie Janečková, kterou hraje Eva Burešová. S Viky se pojí romantická dějová linka, která se točí kolem ní, její fiktivní sestry Alex a sympatického a pohledného soudce Petra Kříže.

Na druhé straně pak sledujeme další romantický vztah. Ten se týká druhé hlavní postavy, Sidonie Anny Novotné, kterou hraje mladá herečka Michaela Pecháčková. Která z dějových linií je poutavější a komu diváci nejspíše více přejí happy end? Není pochyb o tom, že více poutavější je příběh Viky. Tato silná žena, která vyrůstala v dětském domově, se zdárně dokázala postavit na vlastní nohy. Vybudovala prosperující firmu, o kterou ji však nestydatě okradl její bývalý partner.

 

Přestože tak přišla o všechno a dostala se díky němu i do velikých dluhů, nefňuká, nevzdává se a bojuje za své štěstí! Věřím, že ze začátku nebylo mnoho lidí, kteří by této statečné a krásné ženě nefandili. Zvláště pak ve chvíli, kdy se v jejím životě objevil hodný a hezký pan soudce.

Všichni jsme hned věděli nebo doufali, že mezi nimi časem vznikne veliká láska. Jistě, nebylo by to zajímavé, kdyby na jejich cestě za spokojeným životem nestály nějaké překážky, říkám si však, jestli už toho nebylo příliš. Vymyšlená nevlastní sestra a „její“ románek s Petrem, neustálé spory mezi Viky a Petrovou přítelkyní Markétou, plánování a následné zrušení svatby Markety a Petra a mnoho dalších komplikací, které se kolem těchto dvou točí. A aby toho nebylo málo, ke všemu se teď Viky dozvídá, že s Petrem čeká dítě.

Toho však něco takového ani nenapadne, protože on přece s Viky nikdy nic neměl. Najednou se zdá, že vůbec není možné, aby mezi nimi vznikla láska. Co se to s Viky stalo? Kam zmizela ta statečná silná žena, která se nebála bojovat za své sny, a proč tady máme lhářku, která se bojí jít s kůží na trh? Pokládáme si otázku, zda někdy dokáže všechno přiznat a jestli je vůbec možné, aby ji Petr odpustil a po tom všem se do ní ještě zamiloval. Přestože bychom jim přáli šťastný konec, nebylo by nakonec pro oba lepší, kdyby si šli každý vlastní cestou?

A pak tady máme vztah mezi Sid a Adamem. Ten na rozdíl od vztahu Viky a Petra není příliš komplikovaný. Postupuje jako klasická láska mezi dvěma mladými lidmi. Od vzájemných nesympatií k silné a pevné lásce. Přestože si prošli několika těžkými situacemi, nejednalo se zatím o žádné neřešitelné drama. Navíc je zřejmé, že jsou pro sebe jako stvoření. Ano, těmto dvěma rozhodně přejeme krásný a trvalý romantický vztah. 

Zdroj článku:
  • Autorský text